Norrköping klart för SFL nästa säsong efter övertygande seger

Norrköping öppnade matchen på bösta möjliga sätt med 1-0 direkt på hörna. Det tog bara 17 sekunder för Sanel Hamzic att göra ytterligare ett mål i kvalet till SFL, han gjorde 5 stycken i bortamatchen i Mellerud.

Efter målet blev det snabbt ett ställningskrig där Mellerud valde att börja spela med joner redan efter 10 minuter i första halvlek. Spelövertaget låg dock hos Norrköping som fortsatt var vassa i kontringarna och utnyttjade ytorna ett offensivt Mellerud bjöd på.

Chansmässigt var det jämnt, men skärpa framför mål saknades lite för båda lagen.

I matchminut 13 blev Mellerud berövade på en misstänkt straff, men domarna tyckte att Norrköpings fasthållning som sedan blev en fällning, började i ett tidigare skede och frispark dömdes. Norrköping fortsatte sedan att dra på sig frisparkar, så Mellerud tillslut fick en förlängd straff. Simon Schullström förvaltade dock inte läget, utan målvakten räddade. Dryga minuten före paus kom istället åt andra hållet 2-0 för Norrköping. Det var återigen Sanel Hamzic, som vände bort en försvarare och kunde lägga in 2-0 bakom Valon Gashi som spelade joker.

Mellerud började andra halvlek med jokerspel direkt, och styrde spelet. Men de vassa målchanserna uteblev och Norrköping kunder stillslut kontra in 3-0. Mellerud, med 5 mål att göra, såg uddlösa ut stundtals mot ett försvarstarkt Norrköping.

Mellerud reducerade genom Femija Selmanovic, men direkt efter kunde Norrköping kontra in 4-1. Därefter var det full fart framåt för ett måljagande FCM, men Norrköping var stabila och segern var aldrig hotad. Norrköping spelar nästa säsong i SFL medan Mellerud får göra ett nytt försök nästa säsong.

Matchen slutade 8-2

Matchfakta

Kval till SFL – match 2 av 2

Norrköpings FK-FC Mellerud 8-2

Målskyttar:
1-0 Sanel Hamzic
2-0 Sanel Hamzic
Paus
3-0 okänd
3-1 Femija Selmanovic
4-1 Ignatius Malki
5-1 Drazen Novoselac
6-1 Patrick Ayala
7-1 Ahmad Samir
7-2 okänd
8-2 okänd

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img