Halmstad mirakelvände och vann – Radovanovic fyramålsskytt

Efter att ha klappat igenom rejält på bortaplan kändes det som att mycket behövde ändras på för Halmstad i returen mot Diaspora. Tre mål upp hade man från första mötet, där Diaspora kunde vinna med 6-3.

Det skulle också vara bortalaget som inledde matchen genom att göra första målet. Kalldusch för Halmstad som behövde en bra start. Kanske att man fick en del dåliga vibbar från föregående möte, men man skulle ta sig i kragen och komma igen genom två snabba mål.

Länge såg det ut som att Diaspora skulle ta SFL-platsen, när Halmstad forcerade och forcerade. I andra halvleken kände man sig manad att ta ut målvakten och köra jokerspel, något som gjorde att man fick mer och mer bollinnehav. Det etablerade spelet skulle senare i matchen också ge resultat, där man kan gå upp och göra de två målen som också betyder att man är lika i antal mål. När Halmstad kan gå ifrån och ta ledningen med 5-1 i matchen exploderar Högskolehallen av glädje, en glädje som skulle vara kort.

Diaspora skulle nämligen få ordentligt med eld i baken och reducerar, vilket gör att man återigen gick mot en förlängning. Halmstad ville inte vika ner sig, utan tror oerhört på sig själva och kan slutligen vinna matchen med hela 8-2. Jakob Adolfsson, hattrickskytt för sitt Halmstad säger följande i Hallandsposten sändning:

– Det känns jävligt skönt. Vi visar att vi har lagmoral och håller ihop det. Vi visar karaktär medan Diaspora backar hem och försöka spela på sin ledning. Sedan har vi ett jokerspel vi också får bra utdelning på, som vi inte tränat så mycket på.

 

Tränare Per Lunnebjer, som var med och grundade det som idag är Halmstads BK:s futsallag, är också glad efter segern och kommenterar även han i Hallandspostens sändning:

– Detta trodde man inte det när vi grundade klubben, ett gäng kompisar. Jäkla häftigt, dels resan upp i HBK, samt resan vi gjort under året. Som killarna sliter in i det sista. Vi tror på det ända in i kaklet. Jag kan inte riktigt fatta det. Nu blir det att fira detta och bygga upp inför SFL, organisatoriskt och sportsligt.

Matchfakta

Kval till SFL

Halmstads BK – FC Diaspora 8-2 (2-1)

Målskyttar, Halmstad: Jakob Adolfsson 3, Daniel Radovanovic 4

Målskyttar, Diaspora: Uppdateras

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img