IFK Uddevalla klart för fjärde raka finalen efter seger mot Nacka Juniors

Under söndagskvällen var det dags för det första laget att säkra en finalplats. IFK Uddevalla skulle ta emot Nacka Juniors i ett avgörande semifinalmöte.

I det första mötet, som spelades förra helgen, vann gästande Uddevalla med uddamålet. Det gav laget ett litet, litet försprång inför returen i Agnebergshallen.

Och bättre skulle det bli när laget gjorde både 1-0 och 2-0 under den första halvleken. Mergim Berisha och Petrit Zhubi stod för målen. Där och då hade hemmalaget en sammanlagd tremålsledning.

Men just innan pausvilan skulle Nacka Juniors få in ett mycket viktigt reduceringsmål till 2-1, och matchen fick nytt liv.

I den andra halvleken fortsatte det vara mycket tuff kamp och två lag som ville väldigt mycket. Precis som det såg ut i den första halvleken. Två lag som välförtjänt spelat till sig en plats i semifinalen, helt enkelt.

Drygt fem minuter in i den andra halvleken fick Hector Maravilla läget framför Milos Ostojic i Nacka-målet. Läget såg dock ut att försvinna, men han tog ett varv med bollen, vände upp och dundrade in 3-1 i det bortre krysset.

Stängde matchen helt och hållet gjorde dock Robert Bagger när han tryckte in 4-1 med sex minuter kvar.