Örebro FC klart för final – Senad Berisha med hattrick

Örebro FC kom till måndagens semifinal hemma i Gamla Idrottshuset mot Djurgården med en tvåmålsledning i ryggen. Man lyckades slå sin motståndare med 4-2 i det första mötet.

Seriesegraren från norrserien hade därmed allt i egna händer. Man skulle till och med ha råd att förlora med ett mål, men ändå ta sig vidare till final.

Djurgården skulle dock se till att sätta nerv på matchen omgående. Efter bara fyra minuter hittade Viktor Johanssons skott i nät och 0-1 var ett faktum. Örebro var i chock, men Jens Arrby lugnade ned det hela med sitt viktiga kvitteringsmål kort därefter.

ÖFC skulle också vända på steken när man tilldömdes en straff, som Senad Berisha enkelt placerade in.

Lagen gjorde varsitt mål till innan man gick till pausvilan. Abgar Barsom kvitterade för Djurgården innan Fredrik Johnsson satte 3-2 i en halvtrasslig situation.

Den andra halvleken skulle dock vara desto mer stängd än den första. Örebro insåg väl att man hade en tremålsledning, totalt sett, och man började stänga till riktigt bra framför Dildar Caliskan i målet.

Det dröjde fram till mitten av den andra halvleken innan det var dags igen. Först kom 4-2 genom Jens Arrby, innan det var Djurgårdens tur att få straff. En straff som målvakten Christopher Krounis tog hand om på bästa sätt.

Caliskan i Örebros mål ville dock inte vara sämre han. När Djurgården flyttade upp målvakten för att jaga en kvittering, sköt han från hela planen in öppet mål till 5-3.

Men. Det var inte bra så. Krounis i Djurgårdsmålet fortsatte att följa med upp och tryckte dit reduceringen till 5-4. Tvåmålsskytt, alltså.

Med fyra minuter kvar av matchen kom ändå till slut spiken i kistan. Christoffer Skoog sköt in 6-4 till sitt hemmalag efter en omställning.

Örebro FC vann till slut matchen med 8-4, och spelar på lördag final hemma i Gamla Idrottshuset mot IFK Uddevalla Futsal.

Semifinal 2 av 2

Örebro FC-Djurgårdens IF 8-4 (3-2)

Målen, ÖFC: Senad Berisha 3, Jens Arrby 2, Fredrik Johnsson, Dildar Caliskan, Christoffer Skoog

Målen, DIF: Christopher Krounis 2, Viktor Johansson, Abgar Barsom