Lunnebjer efter avancemanget: ”Det är en väldigt häftig resa som vi har gjort”

Halmstad FK gick inför säsongen in under Halmstads BK:s färger och vilken succé det blev. Laget som leddes av Per Lunnebjer lyckades vinna division 1 Södra Götaland framför förhandsfavoriten FC Rosengård och förra årets vinnare Fågelfors IF som sedan drog sig ur serien.

I kvalet väntade FC Diaspora från Uddevalla som var favoriter till att vinna dubbelmötet och första mötet kunde Diaspora vinna med 6-3. I returmötet kunde Halmstad vinna med 8-2 och skrällen var ett faktum. Halmstad får spela i högstaligan kommande säsong.

– Det är en väldigt häftig resa som vi har gjort. Seriositeten har ökat för varje år och vi har känt att vi kan ta nästa kliv. HBK:s uttalade ambition har varit att på sikt nå högstaligan, men att det skulle gå så här fort trodde vi inte, säger Lunnebjer till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag har faktiskt känt hela vägen att det är mjöligt. Det kan låta konstigt, men vi kände att matchbilden i Uddevalla hade kunnat bli annorlunda och inom laget såg vi att vi hade chansen. Erfarenhetsmässigt vet vi att det går fort i futsal och vi kände oss trygga i matchplanen.

Nu hoppas Lunnebjer att hans lag ska ta de kliv som krävs för att lyckas i SFL.

– Självklart måste vi ta kliv. Nivån vi har nu räcker till att vi hänger med bottenlagen i SFL. Vi måste ta kliv på allting till nästa säsong och det ska vi göra. Det blir säkert någon förstärkning också. I SFL ska vi spela 26 matcher istället för tio som det har varit i år och det blir andra typer av resor, längst bort är Strängnäs.

LÄS ÄVEN: Här spelas herrarnas SM-final

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img