Ytterligare en anrik förening satsar på futsal

Tidigare har klubbar som IFK Göteborg, Hammarby och Halmstad gjort uttalade futsalsatsningar genom att plocka in sporten under sitt paraply. Anrika föreningar som har många år i hetluften vad gäller fotboll, men som också vill vara med på en resa i en av Sveriges mest växande sporter.

Nu gör ytterligare ett klassiskt lag entré inom futsalens värld. Det handlar om Östers IF som bestämt sig att starta ett futsallag.

Att man startar upp just nu är en konsekvens av den utveckling sporten har gjort nationellt, där både Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll är delaktiga.

– Sporten är idag en utav Sveriges och världens snabbast växande sporter och det finns i Sverige över 155 000 registrerade futsalspelare vilket gör att det blir svårt framöver att inte ta sig an detta. Vi vill leda den här utvecklingen i Småland då vi tror att futsal kan bidra med mycket positivt till vår nuvarande verksamhet. Många andra elitklubbar går i samma riktning och det känns extra kul att Östers IF kan vara först med att göra en omfattande futsalsatsning i Småland, skriver Öster på sin hemsida.

Som många andra nystartade klubbar är ambitionerna stora, först och främst skall man skaffa sig ett representationslag, men på sikt är det SFL man satsar på. Småland har som bekant inte något representationslag i SFL, vilket man nu hoppas kunna bli.

– Starten av representationslaget i futsal ser vi som ett första steg på en långsiktig satsning där vi längre fram vill kunna integrera futsal även i barn- och ungdomsverksamheten hos Östers IF som ett komplement till fotbollen samt erbjuda möjligheter till spontana spel och träningar för ungdomar i närområdet och på så sätt engagera fler och få dem att stanna i idrotten längre.

Redan nu har man gjort klart med en huvudtränare som kommer att presenteras inom kort. Därefter kommer det att hållas öppna träningar, så kallade ”try-outs”, där alla som vill kan få visa upp sig.

– Futsal är en fantastisk folkfest och har en kanske större möjligheter än fotboll när det kommer till paketering av evenemanget. Eftersom det är inomhus används det mycket ljud och musik, vilket skapar ungefär samma atmosfär som att gå på ishockey. Det sker flera mål än i fotboll och klockan stannas vid avbrott. Vi tror starkt på sporten och hoppas att det kvicka tekniska spelet kan locka till sig mycket publik i framtiden.

Klubben betonar också en stor ödmjukhet till andra inomhusidrotter, då det finns få möjligheter till halltider. Dialog är nyckeln, inte att idrotterna skall slåss om utövarna.

För tillfället är det fyra personer som ingår i satsningen, Öster IF:s futsalgrupp. Alla brinner för sporten och hoppas kunna ge positiva effekter på alla plan.

De planerade try-outsen för representationslaget sker om mindre en månad, se nedan för mer information.

  • 22/4    10.00-12.00        Araby Park Arena
  • 29/4    10.00-12.00        Teleborgshallen
  • 6/5      10.00-12.00        Araby Park Arena

Kontaktpersoner är följande:

Peter Wibrån, [email protected]
Eric Dernegård, [email protected]
Oliver Gustavsson Borronha, [email protected]

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img