Sverige imponerade – slog Lettland med uddamålet

Sverige fortsätter att jobba stenhårt med det nya spelsättet – och mot Lettland fick man utdelning för slitet.
– Vi tar steg för varje samling, säger matchvinnaren Albert Hiseni.

De svenska futsalherrarna fortsätter att slipa på spelet som den nya förbundskaptenen Matija Dulvat försöker implementera i såväl svensk klubblags- som landslagsfutsal. Just nu är de samlade i Örebro under påskhelgen, för träning och två träningslandskamper mot Lettland.

Sverige öppnade matchen väldigt piggt och överraskade motståndarna från Lettland. Petrit Zhubi gav hemmanationen ledningen redan efter dryga minuten på en hörnvariant. Bollen slogs in mot mitten och hamnade hos Albert Hiseni, som läckert klackade bak bollen till klubbkompisen Zhubi. Den sistnämnde gick på skott och 1-0 för Sverige.

Lettland skulle dock komma tillbaka, och det efter slarv i det svenska försvaret. Igors Avenesovs stod helt omarkerad och satte enkelt dit kvitteringsmålet.

Mathias Etéus skulle dock se till att ta tillbaka den ledningen innan pausvilan. Även den här gången på en variant, där det avslutades med att IFK Göteborg-spelaren avlossade sin bössa.

I den andra halvleken fortsatte lagen att följas åt. Avenesovs skrev återigen in sig i målprotokollet för sitt Lettland till 2-2. Därefter gjorde lagen varsitt mål, innan Albert Hiseni med bara minuter kvar av matchen höll sig påpassligt framme. Efter skott av Mathias Etéus petade Hiseni in 4-3 bakom Lettlands reservmålvakt. Förstavalet Kaspars Nerets drog nämligen dessförinnan på sig sitt andra gula kort, och fick därmed avsluta matchen på läktaren.

– Till en början skulle vi göra en variant. Etéus sa till mig från början att jag skulle stå på andra sidan, men det sa inte Matija (Dulvat) till mig. Jag sprang dit ändå, och Etéus skulle skjuta men den kom till mig. Så det blev att jag lyssnade på Etéus ändå, säger Albert Hiseni om målet och skrattar i intervjun med C More efter matchen.

Ledningen lyckades man sedan behålla hela vägen ut. Robin Armandt i det svenska målet avslutade matchen med en direkt avgörande räddning och publiken i Örebro kunde fira en svensk seger.

– Jag tycker att vi tar steg för varje samling vi är här. Idag spelade vi bra. Man kan aldrig ha en helt hundraprocentig match, för misstagen kommer och det är så det är i futsal. Men jag tycker att vi spelar en av de bättre matcherna idag, säger Hiseni.

Den svenska insatsen var imponerande, men Hiseni tycker dock att det fortfarande finns en del att slipa på.

– Vi hade enkla misstag när vi var trötta, vi slutar tänka helt enkelt. Det vi gör bra är när vi rullar utan stress. Vi leder, de blir trötta och sedan kommer våra ytor. Men misstagen vi gör är när vi blir trötta. Lettland är ett bra lag, och de rullar ut oss ibland. Men jag är nöjd än så länge, säger han och pustar ut efter tuffa träningar både för kropp och huvud, och nu även match:

– Det är intensivt varje samling vi har. Matija vill lära oss så mycket det går, och grabbarna vill samtidigt visa upp sig. Man är aldrig säker här, så man måste visa upp sig. Det är klart att det blir intensivt och att kroppen inte mår hundra procent.

Nu väntar återhämtning innan måndagens returmatch. Då ska Lettland på nytt få möta ett hungrigt Sverige. Matchen ser du i C More med avspark 14.30.

Matchfakta

Träningslandskamp

Sverige-Lettland 4-3 (2-1)

Målen, Sverige: Petrit Zhubi, Mathias Etéus, Fehim Smajlovic, Albert Hiseni

Målen, Lettland: Igors Avenesovs 2, Konstantins Zabarovskis

Publik: 517

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img