Så ser du futsal via livestream

Hur följer du ditt favoritfutsalslag? Trots att utbudet av direktsända futsalmatcher fortfarande är relativt litet så börjar allt fler streamingtjänster få upp ögonen för sporten. Vi har listat de bästa tjänsterna för livestreaming av futsal.

Betaltjänster

ViaPlay

Streamingtjänsten ViaPlay, som ingår i MTG-nätverket, sände samtliga matcher från årets futsal-EM. Dessutom sändes utvalda matcher i TV3 Sport HD. Och det är inte alls omöjligt att fler mästerskap kommer att visas i kanalerna i framtiden.

– Allt med futsal är häftigt – farten, skickligheten och hur intresset växer runtom i världen. Futsal-EM 2018 kommer att bli den mest fängslande turneringen hittills och det är en fantastisk möjlighet för sportintresserade i Norden att uppleva futsal på toppnivå bredare än någonsin, sa Peter Nørrelund.

Priset för ViaPlay ligger på 399 kr/månad och då ingår även fotbollsmatcher från bland annat Champions League, La Liga och Premier League.

Cmore

Precis som ViaPlay så har Cmore fått upp ögonen för Futsal. Cmore ingår i TV4-familjen och i december sände man alla Sveriges matcher från Nordic Cup. I tillägg har TV4 Sport tidigare sänt Sveriges landskamper.

Ett Cmore-abonnemang kostar från 199 kr/månad och då ingår även matcher från Fotbolls-VM, Allsvenskan och UEFA Nations League.

SFL-klubbarna via Solidtango

De allra flesta klubbarna i SFL har sänt sina matcher via egna Solidtangokanaler under säsongen. Ett vanligt pris för en sådan match låg mellan 39 kronor och 79 kronor per match.

Gratistjänster

Futsalmagasinet

Hos Futsalmagasinet kan du se repriser och sammandrag från matcher i SFL. Dessutom har du haft möjlighet att se utvalda matcher i direktsändning, helt kostnadsfritt. Håll utkik på sajten för kommande live-sändningar och sammandrag framöver.

Spelbolag

Det finns idag ett flertal spelbolag som erbjuder sina egna streamingtjänster. Några exempel är Unibet, Bet365 och Nordicbet. Det enda som krävs för att kunna streama är att du har pengar på spelkontot eller har lagt ett spel inom det senaste dygnet.

Sverigestream.se har skapat en lista över spelbolag som erbjuder sina kunder att streama fotboll online. Troligt är att många av dessa även kommer ta in mer futsal i sitt utbud i takt med att intresset ökar för att spela på sporten.

Svensk Futsal via Solidtango

Svenska Fotbollsförbundet har sin egen futsal-kanal via streamingtjänsten Solidtango. Kanalen visar olika svenska, bland annat sändes finalerna där. Förutom att följa matcher via direktsändning så lägger kanalen även ut sammandrag och intervjuer. Sändningarna är framförallt från landskamper, men även från SM-slutspelet i futsal i olika åldrar.

Ett antal SFL-klubbar valde också via sina egna Solidtangokanaler att sända sina hemmamatcher helt kostnadsfritt under säsongen som gått.

Repriser och sammandrag via Fotbollskanalen

Utöver tjänsterna ovan så finns det även ett flertal nyhets- och sportsajter som sänder sammandrag och repriser från futsalsmatcher. En av de populäraste är Fotbollskanalen, som på senare tid börjat lägga upp allt fler futsal-klipp. Fokus ligger främst på det svenska futsallandslaget, men även den svenska futsalligan.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img