Drömdebuten på hemmaplan

Om jag säger Rastoder tänker säkerligen många på Alen Rastoder som spelade med ÖFC under gångna säsongen. Men fanns det inte en till Rastoder som spelade i ÖSK? Eller var det där Alen spelade tidigare?

Alen Rastoder spelade med ÖSK under 2016-2017, men valde inför säsongen att gå till ÖFC. Samtidigt som en Rastoder lämnade ÖSK skrev en annan på, nämligen lillebrorsan Amel Rastoder. Den sistnämnda har gått från klarhet till klarhet under sin debutsäsong i SFL, något som också slutade i att han blev uttagen till landslagslägret i Örebro.

– Det kändes såklart jättekul. Det var inget jag förväntade mig när jag skrev på för ÖSK inför året så de kom som en jätterolig överraskning, berättar Amel Rastoder för Futsalmagasinet.

Efter att ha stått över första matchen fick han göra sin efterlängtade debut i de blågula färgerna, och vilken debut det blev. I första bytet för Amel passar han på att hitta Mathias Etéus på offensiv planhalva. Etéus passar i sin tur tillbaka bollen till Amel som stänker dit sitt första landslagsmål i sitt första byte. En helt okej debut alltså.

– Jag tyckte att allt runt omkring landslaget var oerhört professionellt. Det enda i princip man behövde göra var att dyka upp. Väldigt roligt också att lägret var hemma i Örebro, att göra debut i idrottshuset var en grym känsla.

Även om lägret var hemma i Örebro spelades landskamperna inte där Amel är van att spela, nämligen i Gamla Idrottshuset. Istället blev skådeplatsen för spektaklet det nya och större Idrottshuset, som ligger i samma byggnad. Men det var inte bara det som var annorlunda under landslagsvistelsen.

– Futsal i landslaget är väldigt olikt från futsal i klubblaget. Jag har lärt mig väldigt mycket om vad som krävs för att spela futsal på den allra högsta nivån, något jag tar med mig. Förhoppningsvis kan jag implementerade det i mitt klubblag nästa säsong.

Medan Amel endast spelat en säsong i SFL finns det flera andra spelare i landslaget som varit med betydligt längre. Det var också en rutinerad spelare som bjöd på det lilla extra enligt Rastoder.

– Alla spelare var duktiga och jättesnälla. Men jag måste ändå säga att Kristian Legiec stack ut. Han var i en klass för sig.

Lägret i Örebro innebar inte bara matcher, utan även en del träningar där Amel fick bekanta sig med förbunskapten Matija Dulvat. Som bekant valde han att ställa över Amel under första matchen, en situation som givetvis ingen spelare är nöjd över.

– Det är väl klart att man vill spela. Samtidigt var jag ny och det var väldigt mycket att ta in på kort tid, samt även en väldigt tuff konkurrens. Man får däremot inte glömma att man är en del av laget även om man sitter på läktaren. Det var bara att hoppas att man skulle få chansen nästa match, och så blev det ju.

Att debutera i landslaget på hemmaplan betyder givetvis extra mycket. Om det finns några tvivlare kan man alltid fråga Amel Rastoder. I och för sig kanske det beror på vilken debut han fick.

– Det kändes oerhört stort att debutera. Sen att jag gjorde mål efter 30 sekunder, ja, det kunde inte ha blivit en bättre start egentligen. Gör man rätt saker på planen så kommer man få lägen. Det gäller att smälla dit bollen när läget kommer, vilket jag också gjorde.

Att smälla dit bollen när läget kommer är förhoppningsvis Örebroarna får se många år framöver från Amel Rastoder. Han bekräftar att han kommer att spela futsal kommande säsong, något som också öppnar upp för mer chanser till landslagsspel. Hur många fler mål i SFL och landslaget det blir kan bara framtiden utvisa.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img