Skoftebynspelaren friskförklarad från cancern: ”Man fick glädjetårar”

Tim Klaar, tillhörande spelare och ledare i Skoftebyns futsallag, har precis lämnat en mycket tuff period bakom sig. I en intervju med Martins Fotbollsblogg på TTELA berättar han hela historien.

Tim Klaar. Foto: Calle Appelqvist Photography

Det började med att Klaar runt årsskiftet mellan 2017 och 2018 hittade en knöl på den ena testikeln. Inte trodde han att det var något allvarligt, men han tänkte att det ändå var lika bra att gå till vårdcentralen och kolla upp det.

26-åringen skickades då vidare till urologen på Uddevalla sjukhus. Där visade det sig att det under ett gammalt ärr från när han var liten dolde sig en tumör, eller i allra värsta fall cancer. Läkarna ville inte chansa och valde att bara dagar senare operera, ut i fall att det inte skulle vara en godartad tumör. Kort därefter fick han beskedet ingen vill ha – det var cancer.

– När jag fick det beskedet så pausades livet. Det kändes helt orimligt. Det var ju egentligen en ren slump att jag ens åkte in och kollade upp det för jag hade läskigt nog inga symptom alls, berättar han för fotbollsbloggen på TTELA.

Därefter väntade cellgiftsbehandlingar han minns tiden ”som en jäkla cirkus”. Han valde däremot inte att stänga ute sina närmaste, utan han berättade som det var. Så även för lagkamraterna i Skoftebyn Futsal och fotbollslaget Trollhättan BoIS, som genast stöttade honom.

– Ja, de visste hela tiden och har varit väldigt stöttande. Det är många som har hört av sig och jag har fått mycket kärlek under den här resan. Det är jag väldigt tacksam för.

”Testikelcancer är vanligast bland unga män. 75 procent av patienterna är mellan 27 och 42 år. Prognosen vid testikelcancer är mycket god och fler än 95 procent botas för gott. Det vanligaste symtomet är att en testikel har blivit större eller känns svullen.”
– Hämtat från Cancerfondens hemsida.

Det gick bra för Tim Klaar, och under torsdagen kunde han enligt TTELA äntligen få fira med sambon att han blivit friskförklarad.

– Det var en jäkla lättnad. Man fick glädjetårar. Jag kan få ett glädjerus bara jag tänker på det, det är helt jävla underbart, säger han.

LÄS ÄVEN: Han väljer bort Blåvitt – för Skoftebyn

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img