Lalo Rojas tar över som huvudtränare i IFK Uddevalla

Inför seriestarten i fjol meddelade IFK Uddevalla Futsal att klubben och den dåvarande tränaren Angelo Vega med omedelbar verkan skulle gå skilda vägar. In kom istället välbekanta Mikael Alfredsson, med ansvaret som matchcoach, och Jonas Karlsson blev ny huvudtränare.

Laget tog sig även under den förra säsongen till ett nytt SM-guld, och nu väntar spel i Champions League till hösten. Men det blir med en ny huvudtränare.

Lalo Rojas har funnits med i klubben sedan länge, och tog inför fjolårssäsongen uppdraget som huvudtränare för det nystartade damlaget i klubben. Ett lag som åkte ut i kvartsfinal mot IFK Göteborg.

Nu är han tillbaka i herrlaget, och den här gången som huvudtränare.

– Det ska bli jättekul det här. Väldigt roligt att få jobba med herrarna igen. Vi har ett spännande år framför oss, säger Lalo Rojas i IFK Uddevallas pressmeddelande.

Lalo Rojas.

Kontraktet är skrivet på ett år, och han börjar sitt arbete redan 1 maj. Vidare skriver klubben att det nu jobbas på en ledarstab runt Rojas.

– Vi är väldigt nöjda med att få Lalo som vår huvudtränare för herrlaget. Eftersom vi står inför en lång och intensiv säsong behöver vi ha en huvudtränare som kan ta hand om helheten, träningsplanering, taktik som matchupplägg. Han besitter mycket fina ledaregenskaper samtidigt som Lalo är en väldigt ambitiös futsaltränare som andas och tänker futsal varje dag för att hela tiden vilja utvecklas som tränare, säger IFK Uddevalla Futsals sportansvarige Harry Gerd.

Lalo Rojas kommer dock inte lämna damlaget, utan han kommer fortsatt att ha ett övergripande ansvar där.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img