Här är favoriterna i sommarens VM-slutspel

0

Medan de flesta futsal-ligorna har tagit sommaruppehåll börjar vi ladda upp inför sommarens VM-slutspel i fotboll. Kommer Tyskland att lyckas försvara sitt guld från Brasilien? Eller blir det ett sydamerikanskt lag som lyckas dra det längsta strået? Ska Spaniens förbundskapten Lopeteguis leda landet till sitt andra VM-guld i historien?

Vi har listat de tre största favoriterna inför VM-slutspelet i Ryssland!

Tyskland – De regerande mästarna

Det är mycket som talar för att Tyskland kommer att vara med i medaljstriden i sommarens VM-slutspel. Laget gjorde ett makalöst kval och verkar vara så nära en maskin som man kan komma. Oavsett motstånd maler laget på och kör över sina motståndare, vilket Brasilien fick smaka på i semifinalen 2014 (1–7 blev slutresultatet för dig som missade matchen).

Det finns egentligen inte mycket som talar emot Tyskland inför sommarens mästerskap. Förbundskapten Joachim Löw känns rutinerad och har bra koll på läget. Även om Neuer möjligtvis kommer att missa VM på grund av knäskada, och laget har tappat Philipp Lahm, så har man klippor i form av Marc-André ter Stegen i mål och Boateng och Hummels i försvaret. I anfallet hittar vi toppspelare som Reus, Gomez och Müller.

Tyskland spelar i Sveriges grupp och för dig som vill se fotbolls-VM på TV så kommer samtliga matcher att visas i SVT, SVT Play, TV4 eller C More.

Odds på att Tyskland vinner VM: 6.00

Brasilien – Ute efter revansch

Sällan har vi skådat en förnedring i VM-sammanhang likt den Brasilien fick uppleva i Belo Horizonte den 8 juli 2014. En hel nation hade samlats för att se Luiz Filip Scolaris mannar krossa tyskarna och ta nationen till finalen i Rio. Utfallet blev dock allt annat än vad man hade tänkt sig – en fullständig kollaps och landets största förlust någonsin i ett VM-slutspel.

Vi kan därför minst sagt förvänta oss ett revanschsuget Brasilien i Ryssland i sommar. Ett flertal spelare i truppen var med och spelade i VM 2014 och laget består av mängder av stjärnor såsom Neymar, Gabriel Jesus och Marcelo. Däremot kommer backen Dani Alves inte kunna vara med på grund av en knäskada.

Ett revanschsuget och stjärnspäckat Brasilien är definitivt en av de största favoriterna i turneringen.

Odds på att Brasilien vinner VM: 5.00

Hos Sporttv.nu hittar du TV-tider för sommarens VM-slutspel, samt info om annan fotboll på TV.

Spanien – kan Lopeteguis mannar gå hela vägen?

Spanien finns alltid med bland förhandsfavoriterna när det vankas EM- eller VM-slutspel. Trots detta är landets statistik förhållandevis blygsam i VM-sammanhang – den enda VM-medaljen (guld visserligen) kom i VM i Sydafrika 2010 då man slog Holland med 1–0 i finalen efter förlängning.

I VM i Brasilien 2014 fick Spanien något oväntat se sig utslagna redan i gruppspelet efter förluster mot både Holland och Chile. I EM-slutspelet för två år sedan blev laget utslagna i åttondelsfinalen mot Italien.

Kvalet till sommarens slutspel har dock gått felfritt. Spanien vann Grupp G med nio vunna matcher av tio möjliga (den oavgjorda matchen var 1–1 borta mot Italien). Man har en stabil trupp med flera stora namn som David Silva, Iniesta och Piqué.

Som sagt, på pappret är Spanien en stark kandidat men historien har visat att man oftast har det tufft när det väl gäller.

Odds på att Spanien vinner VM: 7.00