ÖSK Futsal går i rivalens fotspår – startar damlag

Det har gått över två månader sedan Örebro FC basunerade ut nyheten att de utökar i sin verksamhet med ett damlag. Till hösten kommer ÖFC att debutera i RFL, och redan under premiärsäsongen kan ett historiskt derby äga rum för de.

Det handlar om Örebro SK Futsal som är ÖFC:s stora rival på herrsidan. De har beslutat för att också starta ett damlag och under onsdagskvällen kom nyheten ut på klubbens hemsida.

– Vi vill ge alla regionens tjejer möjligheten att spela futsal för ÖSK och det är glädjande att vi från kommande säsong kommer att ha ett representationslag på damsidan. Förhoppningsvis kommer detta bidra till att öka intresset för futsal bland tjejer och därigenom göra att sporten fortsätter att växa. För Örebropubliken blir det extra roligt att de får möjlighet att se derbyn även på damsidan. Många lag har börjat starta upp damverksamhet och vi hoppas att fler kommer följa, vi i ÖSK Futsal vill fortsätta att vara en drivande kraft inom svensk futsal, säger ordföranden Andreas Sers i en kommentar på hemsidan.

Den tidigare ordföranden Johan Ivhall kommer att vara sportansvarig för damlaget, en roll han även har för herrarna och juniorerna.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img