Då lottas kvalet till damernas EM och de kan Sverige få möta

0

För ungefär två och en halv månad sedan spelade det nybildade damlandslaget sina första landskamper någonsin. Denna dubbellandskamp som spelades mot Tjeckien slutade med oavgjort och seger.

Detta var det första steget mot EM-kvalet som är i augusti och nästa steg blir i juli när landslaget möter Finland i en dubbellandskamp med 17-18 som datum. Nu har även ett datum till EM-lottningen blivit offentlig och detta kommer att ske torsdagen den 5 juli.

Totalt är 23 länder anmälda till mästerskapskvalet och vilka det är får du reda på nedan.

De 13 nationerna med högst ranking kommer att gå in i kvalet i main round. De tio övriga måste först göra upp i preliminary round, och där är Sverige.

I den preliminära rundan kommer det bli två stycken trenationsgrupper och en fyrnationsgrupp. De tre gruppvinnarna kommer därefter att avancera vidare till huvudrundan där de 13 främsta nationerna väntar. Där kommer de att delas upp i fyra fyrnationsgrupper, där gruppvinnarna tar sig till en slags ”final four”. Datumet för det är ännu inte satt, men beräknat till i mitten av februari.

Fakta: Dam-EM

Anmälda nationer

Länder till huvudrundan: Ryssland, Spanien, Portugal, Kazakhstan, Ukraina, Italien, Serbien, Slovenien, Kroatien, Ungern, Tjeckien, Rumänien, Polen.

Länder i den preliminära rundan: Slovakien, Vitryssland, Nederländerna, Belgien, Finland, Moldavien, Sverige, Armenien, Litauen, Nordirland.

Viktiga datum

5 Juli: Lottning

21-26 Augusti: Prelimiära rundan

11-16 September: Huvudrundan

Februari 2019: Finalrundan