Sverige vann första mötet mot Finland

Det svenska damlandslaget är just i Tammerfors för att jaga formen inför EM-kvalet som är nästa månad. Sverige hade inför samlingen bokat in en dubbellandskamp mot Finland och den första mötet spelades på tisdagskvällen.

Sverige som startade matchen med en renodlad Falcao-formation inledde piggt och kunde vinna flera bollar högt upp i banan. Skönspelet uteblev dock utan det blir böljande spel för bägge lagen. Ett par minuter in i matchen stoppar Leipikonmäki i det finska målet en svensk omställning, dock stoppar hon bollen med händerna utanför målområdet vilket resulterar i ett rött kort.

I och med det röda kortet så fick Sverige spela ett powerplay vilket de sköter med bravur. Debutanten Kiryo kan öppna målskyttet efter en fin utrullning av svenskorna. Förutom öppningsmålet så är Sverige lite väl heta på gröten och har inom de 10 första minuterna dragit sig på fem fouls.

Olsson i målet som står för flera fina räddningar får efter 13 minuter kapitulera efter att Tjeder har kvitterar med ett skott utifrån. Chamoun replikerar snabbt efter en frisparksvariant. Resultatet står halvleken ut.

LÄS ÄVEN: Här ser du onsdagens match mot Finland

I andra halvlek inleder hemmalaget piggt och skapar många chanser som Olsson förhindrar från att bli mål, men den finska kvitteringen kommer till slut. Precis som efter förra finska kvitteringen så gör Sverige en ny replik, och Vaseghanah kan utnyttja en omställning vilket ger en ny ledning.

Tolv minuter in i andra halvlek drar Finland på sig sin femte foul men de tar sig i kragen och kan kvittera genom Sutinen. Den sjätte foulen kommer direkt efter och långstraffen förvältas väl av Aguilar.

Med några minuter kvar tar Finland in en joker men svenskorna kan hålla ut och vinna med 4-3, där spelare från Falcao FC stod för tre av de fyra gjorda målen. Amanda Olsson stod för en bra insats i målet.

Matchfakta

Träningslandskamp

Finland – Sverige 3-4 (1-2)

Målskyttar, Finland: Daniela Tjeder, Elina Setälä, Sini Sutinen

Målskyttar, Sverige: Susan Kiryo, Daniela Chamoun, Nazanin Vaseghanah, Isabel Maria Aguilar,

Utvisning, Finland: Lena Leipikonmäki

Startformation: Amanda Olsson(målvakt)Daniela Chamoun, Nazanin Vaseghanah, Diala Elia, Maria Poli

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img