Legiec förlängde – men bor kvar i Malmö: ”Vi har flera alternativ”

Under fredagsmorgonen presenterade IFK Uddevalla Futsal nyheten om att Kristian Legiec blir kvar även under den kommande säsongen. Det har varit flera frågetecken kring landslagsspelarens situation inför nästa säsong, då han fortsatt bor kvar i Malmö.

Nu verkar en lösning dock vara i hamn, och 31-åringen är väldigt glad över att bli kvar.

– Det känns bra och spännande, samt intressant hur den nya serien ska utveckla futsalen i Sverige, säger han.

LÄS MER: Kristian Legiec förlänger med IFK Uddevalla

Ett flertal klubbar i SFL jagade hans signatur, och även ett danskt lag gav sig in i kampen. Men att jakten på Champions League-avancemang och förhoppningen om ett nytt SM-guld i Uddevalla vägde över.

– Jag vet inte så mycket om de andra lagen vi möter i Champions League och vilken nivå de ligger på. Men jag vet att om vi har en bra dag och med det stödet som IFK-publiken ger oss på hemmaplan tillsammans med de spelarna vi har i Uddevalla så kan vi slå de flesta lagen i det kvalet. I SFL är målet så klart att behålla SM-guldet.

Legiec kommer som sagt bo kvar i Malmö, men berättar att han tillsammans med Uddevalla hittat flera lösningar på pendlingen.

– Jag kommer bo kvar i Malmö och vi har lite olika alternativ på hur detta ska fungera. Så vi får se vilken av lösningarna det blir sedan efter Champions League.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img