Lindahl lägger ned verksamheten

Lindahl FF blev snabbt Sveriges främsta damlag genom en makalös prestation hela vägen fram till SM-guld 2016. Året därpå visade man än en gång sin överlägsenhet och tog hem guldet även 2017.

I år tog laget från Stockholm sig till final, men där visade Falcao styrka och tog välförtjänt hem SM-bucklan.

Efter tre raka finaler, och en uppvisning av futsal som många kommer minnas, står det nu dock klart att Lindahl lägger ned sin verksamhet. Det bekräftar klubben via sin Instagram-sida, underskrivet av succétränaren Benjamin Namini.

Det sägs att alla goda ting är tre och att alla goda ting för eller senare når sitt slut. I tre år har Lindahl stått för en sagolik resa. Vi har alltid varit minst, men samtidigt störst av alla. Under dessa tre år har vi förlorat tre matcher, varav två under förlängning. Vi har gjort makalösa 339 mål framåt och fått plocka ut bollen 84 gånger ur egen kasse. Dessa fakta saknar motstycke till något annat i idrottsvärlden. Allt detta står dock i skuggan för Lindahls adelsmärke; faktumet att vi är och alltid kommer förbi en familj. Det finns dussintals negativa anledningar till varför denna dag till slut blev oundviklig, men idag är inte en dagen att peka finger, idag är en dag att minnas vad Lindahl gett svensk damfutsal. Den 15 juli 2015 sådde Lindahl pionjärsfröet som idag blommat ut till ett vackert regionalt damfutsalsverige och ett svenskt landslag. Idag tar en enastående era slut, men det banar bara väg för en ny att starta. Tack till alla som varit en del av Lindahlfamiljen och tack till alla som bistått oss längs med vägen. Vidare skickas ett stort tack till våra största rivaler och tillika vänner @satraskdam @falcaofutsaldam och @ifkgoteborgfutsal – tillsammans har vi skapat futsalklassiker som kommer leva vidare i eoner. Slutligen riktas ett särskilt tack till Metro Buss som match efter match såg till att vi befann oss på rätt plats vid rätt tidpunkt och till Täby RacketCenter som gav oss ett hem när alla andra slängde igen dörren framför oss. Härmed säger Lindahl farväl till den stora scenen för sista (?) gången och önskar alla en fortsatt härlig sommar och inte minst ett stort lycka till i den kommande futsalsäsongen. Å Lindahlfamiljens vägnar Benjamin Namini #VittOchRöttMedHjärtanAvGuld #KvalitéFramförKvantitet #TreÅrTvå?Ett? ⚽️

Ett inlägg delat av Lindahl FF (@lindahl_ff)

Vad som händer med spelarna i Lindahl är i nuläget oklart. Futsalmagasinet söker tränare Benjamin Namini.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img