IFK Uddevalla byter huvudtränare: ”Inte ett optimalt läge”

IFK Uddevalla Futsal byter huvudtränare med mindre än två veckor kvar till premiären i Champions League-kvalet.

Anledningen är att Lalo Rojas, som inför säsongen tillsattes som ny huvudtränare, har fått en schemaändring i sitt arbete som gör att tiden inte finns för uppdraget. Det skriver IFK Uddevalla i ett pressmeddelande.

Lalo Rojas. Foto: IFK Uddevalla Futsal

In som tillfällig tränare kommer dock ett välkänt ansikte i Micke Alfredsson, som varit med och tagit båda Uddevallas SM-guld.

– Vi är väldigt glada och tacksamma att Micke kan och vill ställa upp i denna besvärliga situation. Det är givetvis inte ett optimalt läge att byta tränare så nära inpå vårt europaspel, men vi har inget val. Med Micke får vi en kort startsträcka och han är snabbt inne i det, säger IFK Uddevalla Futsals sportansvarige Harry Gerd i pressmeddelandet.

Vidare skriver de att Alfredsson enbart kommer att vara huvudtränare under Champions League eller tills dess att en ny lösning är på plats. Till sin hjälp kommer Jonas ”Kalle” Karlsson in, som i fjol kamperade tillsammans med Alfredsson.

– Jag har fortfarande svårt att få tiden att räcka men det är klart jag ställer upp för att hjälpa föreningen och laget i detta läget, säger Mikael Alfredsson.

Foto: Krister Melin

Lalo Rojas kommer fortsatt att vara huvudtränare för IFK:s damlag.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img