Förbundskaptenen nöjd med tre viktiga poäng: ”Vinner välförtjänt”

0

Det svenska damlandslaget fick bästa tänkbara start i EM-kvalet på Nordirland. De svenska damerna hämtade upp ett underläge mot Nederländerna och kunde till slut vinna matchen med 5–4. Förbundskapten Muffe Bajraktarevic tycker att resultatet speglar matchbilden.

– Sett till matchen är det vi som vinner välförtjänt, säger han till svenskfotboll.se.

Bajraktarevic tycker dock att laget gjorde en usel insats i den första halvleken där man inte riktigt var med på det som hände på planen.

– Det var en urusel insats i första halvlek. Vi blev tagna av stundens allvar och stod för mycket på hälarna. Vi drar på oss fem frisparkar på tio minuter och får hålla igen lite för att klara halvleken. Då gör Nederländerna 1–1 på en fast situation och får sedan kontra in 1–2.

Han fortsätter att berätta: 

– I pausen sa vi att det inte kunde gå värre än i första halvlek. Att vi skulle släppa på nervositeten och spela som vi vet att vi kan göra. Efter det lägger vi en bra grund för att vinna matchen.

Sverige gick upp i en betryggande ledning, men därefter var man nära ett ras på slutet.

– Med fem minuter kvar kändes det bra. Sedan börjar vi ta egna initiativ och när vi leder med 5–2 tillåter vi dem att kontra på oss. Det kändes onödigt och i slutsekunderna får de nästan en möjlighet att göra 5–5. Men det är starkt att vända ett underläge ännu en gång och hålla undan på slutet. Sett till hela matchen är det ändå vi som vinner välförtjänt. När vi når upp till våra högsta nivåer är vi bättre än Nederländerna och jag tycker vi vinner välförtjänt till slut.

Imorgon onsdag väntar nästa drabbning. Då ställs landslaget mot värdnationen Nordirland klockan 20.00 i Newry Leisure Centre.