Målvakten njuter av möjligheten: ”En dröm som gått i uppfyllelse”

När förbundskapten Muffe Bajraktarevic för några veckor sedan presenterade truppen till EM-kvalet fanns IFK Uddevalla Futsals målvakt Hilma Lundqvist med på den listan. 

– Jag har alltid drömt om landslaget men då var det utomhus, med fotbollen. Nu blir det med futsalen och jag är lika glad för det, säger hon i en intervju med Bohusläningen och berättar om känslan när hon fick beskedet:

– Jag blev jätteglad men jag blev nervös. Det är en dröm som gått i uppfyllelse.

Lundqvist fanns även med i den trupp som under sommaren laddade upp i Finland, och nu gör hon tillsammans med landslagskamraterna debut i tävlingssammanhang för Blågult.

– I träningsmatchen mot Finland var jag väldigt nervös vid uppvärmningen. Sedan var det verkligen en mäktig känsla att höra nationalsången när vi gick in på planen och då släppte nervositeten och jag försökte att inte ställa så höga krav och fokusera på det som var där just då.

Under tisdagseftermiddagen spelar Sverige premiärmatchen. Då väntar Nederländerna. Därefter möter man Nordirland under onsdagen innan man avslutar mot Belgien på fredag.

LÄS MER: Så ser du Sveriges premiärmatch

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img