Nanna Jansson vet vad som krävs för ny seger: ”De spelar väldigt fysiskt”

0
Foto: Krister Melin

Under tisdagseftermiddagen klev det svenska damlandslaget in i EM-kvalet, och man ställdes mot gruppfavoriten Nederländerna. Efter stor dramatik i slutet av matchen kunde man till slut vinna med 5-4 och tre viktiga poäng var bärgade.

En av spelarna i damlandslaget är IFK Göteborgs Nanna Jansson som även nätade i premiärmatchen. Hon tycker att det var skönt med vinst i den första matchen, men att det blev lite väl nervöst.

– Det känns skönt att vi fick en bra start och vann första matchen, det är alltid lite nervöst första matchen i en turnering. Vi blev lite passiva i första halvlek men det blev bättre i andra halvlek. Sen gjorde vi det onödigt spännande i slutet, det känns som vi hade kunnat punktera matchen mycket tidigare, säger hon.

Idag onsdag spelar man sin andra match i EM-kvalet. Där kommer värdnationen Nordirland att stå för motståndet.

– Det ska bli spännande att möta hemmanationen, det blir säkert mer tryck på läktaren idag. Vi tittade lite på deras match igår och det man såg var att de spelar väldigt fysiskt och skjuter mycket.

För att ta sig till vidare till nästa steg som är main round behöver de svenska tjejerna vinna sin gupp i Preliminary round som spelas på Nordirland just nu. Nanna Jansson har svaret på hur man ska lyckas med det.

– Vi kommer fortsätta spela vårt snabba spel med mycket rotationer men vi måste göra det mycket enklare för oss. Vi vet vad vi kan och vad som förväntas av oss och gör vi bara det vi ska så fixar vi detta, avslutar hon.

Matchen mot Nordirland startar 20.00 svensk tid, och ska enligt rapporter sändas via länken (BBC Sport) nedan. Olyckligtvis fungerade inte sändningen under tisdagens svenska match. Svensk Futsal har dock utannonserat att det är enda sändningen.

LÄNK: Sverige-Nordirland