Kogsta inför gruppfinalen: ”Vi kommer att göra allt för att vinna matchen”

Det svenska damlandslaget är just nu i Nordirland för att jaga EM-kvalavancemang under sin första säsong som ett landslag. Med segrar mot Nederländerna och hemmanationen Nordirland i kvalgruppen så kan man lugnt säga att Sverige har fått den drömstart som var förhoppningen.

– När vi kom hit var det lite svårt att veta vad man skulle förvänta sig. Hur bra motståndarna skulle vara till exempel. Nu vet vi att vi kan mäta oss med de andra landslagen. VI har fått en riktigt go start och det ger ett bra självförtroende. Jag tror att vi kan gå långt med det här landslaget, säger  IFK Uddevallas Linnéa Kogsta till förbundets hemsida.

Kogsta berättar lite om matcherna som har avverkats, med en tuff premiärmatch mot Nederländerna som Sverige vann med 5-4.

– Vi stod inte för en strålande insats i första halvlek, men vi kom in i det mycket bättre efter paus och visade upp vårt spel. Vi tog ledningen med 5–2 och sedan blev det onödigt spännande även om det kändes som att vi kontrollerade matchen, säger hon och fortsätter med storsegern mot Nordirland.

– Man ska aldrig räkna bort något lag, men vi kände att vi hade full koll på matchen. Vi höll lite mer i bollen och fick en ganska betryggande ledning snabbt in i andra halvlek. Det var skönt för oss att få göra en del mål.

På fredagen väntar en gruppfinal mot Belgien som har två poäng mindre än Sverige. Förutsättningarna är att Sverige vinner gruppen vid seger alternativt oavgjort.

– Vi kommer göra allt för att vinna matchen. Vi kommer inte tänka på att det hjälper med ett oavgjort resultat för att vinna gruppen. Vi ska spela vårt spel och inte tänka för mycket på att det är en stor match med mycket på spel. Jag tror på oss fullt ut. Vi har ett stort futsaltänk i laget, trots att vi inte spelat så länge ihop, avslutar hon.

MISSA INTE: Se målvaktens virala mål mot Sverige

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img