Muffe efter avancemanget: ”Vi förtjänade att vinna”

Tidigare under fredagen blev det klart att det svenska damlandslaget vinner sin grupp i EM-kvalet, detta efter att ha besegrat Belgien med 8-3 i en renodlad gruppfinal. Trots de stora stora siffrorna så var vägen dit krokig, och Belgien ledde först med 3-1 innan vändningen kom.

– Vi blev lite tagna av stundens allvar. Spelet gick lite för långsamt samtidigt som vi blev hårt straffade bakåt. Precis som mot Holland kollapsar vi i första halvlek och är rädda att förlora, säger förbundskaptenen Muffe Bajraktarevic till förbundets hemsida.

I andra halvlek kunde Sverige sedan dra ifrån sina motståndare och en ny storseger var nu bärgad. En nöjd Muffe berättar mer om detta.

MISSA INTE: Säsongspremiär för Studio FM på lördag 

– Vi förtjänade verkligen att vinna och har spelat på en annan nivå jämfört med de andra lagen i gruppen. Ett tag blev det mer spännande än nödvändigt, men vi tog tag i matchen direkt i andra halvlek och styrde tempot.

Nu väntar spel i nästa kvalrunda som spelas den 11-16 september och där väntar Ryssland, Slovenien och värdnationen Kroatien.

– Det spelet vi har i oss är fantastiskt att få fram efter bara 15 träningar tillsammans. Spelarna är jätteduktiga och ska ha all eloge för att de klarar av att vända och vinna matchen. Vi sågs som favoriter efter första matchen och levde upp till förväntningarna. Vi har lyckats med vår målsättning. Det känns som att resan bara har börjat, avslutar Muffe.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img