Bajraktarevic: ”Det här motståndet var på en helt annan nivå”

0

Sverige premiärspelade i EM-kvalets main round under onsdagseftermiddagen. Storfavoriten till att ta hem gruppen, Ryssland, stod för motståndet i en match där Daniella Chamoun gav Blågult en tidig ledning.

– I början förstår vi inte riktigt hur bra Ryssland är och gör en del enkla misstag. De fick tryck på oss, men vi lyckades ändå göra 1–0 och kunde spela på det. Försvaret sitter bra och det kändes tryggt även om de hade mycket chanser, säger förbundskaptenen Muffe Bajraktarevic i intervju med svenskfotboll.se.

LÄS MER: Sverige plockade poäng av Ryssland – Chamoun med två mål

Ryssland kom dock igen, och kunde både kvittera och ta ledningen. Och därefter var det fortsatt Ryssland som hade trycket. 

Sverige kunde dock med ett fåtal minuter kvittera, och det återigen genom Falcao-spelaren Chamoun. Lagen fick därmed dela på poängen.

– Ryssland var nog både glada och besvikna över resultatet. Hade vi kunnat behålla ledningen lite längre hade vi kanske vunnit. Det här motståndet var på en helt annan nivå än tidigare. Skillnaden är att de gör allt automatiskt. Vi måste kanske tänka en hundradel snabbare. De var storfavoriter, men vi visade upp en stark inställning och stod upp bra. Jag är stolt över tjejerna, säger Bajraktarevic.

Att Ryssland är en skicklig futsalnation rådet det inget tvivel om, och därför är förbundskaptenen extra nöjd med att man lyckades komma ikapp och få med sig en poäng.

–  Vi har nog bara haft ledningen en gång i våra matcher tidigare. I alla andra matcher har vi kommit tillbaka efter en stark andra halvlek. Det här är ett bevis på karaktär och med den här insatsen har vi visat att vi kanske är ett av världens bästa lag. Folk på läktaren var imponerade och sa att det här var den moraliska finalen, det var kul att höra.

Nästa match spelas torsdag kväll klockan 19.00, och det är mot värdnationen Kroatien.