TV: Här är landslagets nya matchgolv: ”Fantastiskt”

På tisdagskvällen kickas landslagssäsongen igång för Matija Dulvat och spelarna i det svenska herrlandslaget. På schemat står en dubbellandskamp mot Frankrike som spelas på tisdag och onsdag, och när matchen startar igång på tisdagskvällen så görs detta på ett nytt matchgolv.

Svenska Fotbollsförbundet skriver på sin hemsida att golvet kommer från ett italiensk leverantör som har försett olika förbund och turneringar med specialdesignade parkettgolv. Det svenska golvet kommer att ha blåa färger med gula linjer.

– Det här är fantastiskt och helt i linje med vår utveckling. Det ger futsalen ett helt eget utseende och förstärker profileringen som en egen inomhusidrott, säger utvecklingsansvarige Per Broberg till förbundets hemsida. Han fortsätter:

– Det finns ju även en sportslig del i detta. Internationell futsal spelas på parkett och då behöver vi träna och spela landskamper på underlaget som gäller när landslagen ska EM- och VM-kvala.

Se det nya golvet i videon nedan.

Sveriges första träningsmatch mot Frankrike spelas klockan 19.00 ikväll tisdag i Gavlehovshallen. Matchen sänds också på Cmore.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img