Zhubi inför Frankrike: ”Måste våga spela vårt spel oavsett motstånd”

Under tisdagskvällen sparkar Sverige igång futsalsäsongen med en dubbellandskamp mot Frankrike i Gävle. Landslagets stora stjärna Petrit Zhubi berättar för Futsalmagasinet inför det första mötet att motståndet kommer bli en tuff uppgift – men rolig.

– Frankrike är en nation som är ganska bra taktiskt där de har spelskickliga individer. Laget har gått stora steg framåt sen man spelade mot Sverige i Lisebergshallen januari 2014. Man ska också nämna att detta laget spelade 4-4 mot Spanien i EM. Det kommer bli en tuff uppgift för oss men också en rolig sådan, säger Zhubi till Futsalmagasinet inför den första av två matcher mot Frankrike.

Petrit Zhubi är en av spelarna som har varit med under längst tid i landslaget av dagens trupp och han tycker att man har tagit stora kliv i utvecklingen sedan han började spela med landslaget.

– När jag kom in hade vi Charbel Abrham som förbundskapten. Då körde vi på hans teori inom futsal. Nu när Matija Dulvat har tagit över så är det annorlunda. Men självklart har vi utvecklas ju mer tiden har gått och börjat förstå mer och mer av Matijas tankar och idéer om hur vi ska spela och vi har kommit en bra bit på väg. Men det finns också mycket kvar att lära sig. Man märker också att självförtroendet är starkare hos oss nu än lite tidigare.

Inför dubbellandskamperna mot Frankrike tycker Zhubi att det viktigaste är att man fortsätter våga spela på det sätt man tränar på och strävar efter oavsett vilket motstånd som står på andra sidan.

– Självklart vill vi vinna! Men vi har jobbat ett tag nu på ett sätt som vi vill spela och vi måste fortsätta att våga spela det spelet oavsett vilket motstånd det är som står på andra sidan. Alla hårda träningar som vi har på varje samling och detaljer som vi jobbar på måste någonstans få ett svar vart vi är på väg, om det är åt rätt håll eller om det krävs ännu mer träning och teori. Men kul för oss att få spela mot ett såpass bra lag som Frankrike. Det ska bli kul och se var vi står någonstans.

Hur känns din egen form inför matchen?

– Formen är bra och den blir bättre för varje samling tycker jag. Många andra spelare har dessutom sett bra ut på detta läger. Jag har som alla andra en roll i laget där det gäller att vara med på tårna och hjälpa nya att förstå hur Matija vill att vi skall spela. Vi samarbetar allihopa tillsammans, nya som gamla, avslutar Petrit med att säga.

MISSA INTE: Så ser du kvällens landskamp

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img