Smajlovic med efterlängtat mål: ”Den satt helt perfekt”

0
Fehim Smajlovic. Foto: Markus Alexandersson

IFK Uddevalla Futsal var till slut chanslösa mot ett mycket starkt Pescara i den inledande gruppspelsmatchen i onsdags. Den italienska mästare är storfavoriter att ta hem grupp 5 i Main round-spelet, och vann med klara 6–0 mot vår svenska representant.

Under torsdagen lyckades dock IFK Uddevalla Futsal knipa en seger, och det var mot den cypriotiska mästaren Apoel Nicosia. En seger värd väldigt mycket – och det var en imponerande sådan. 

Segerresultatet skrevs till 5–2 i Uddevallas favör och en av målskyttarna i matchen var Fehim Smajlovic. 23-åringen kom till IFK inför säsongen från Borås AIK, och nu fick han sätta dit en efterlängtad pärla efter en snabb omställning. Målet kan du se i höjdpunkterna från matchen.

– Det var väldigt skönt att få göra ett mål, och speciellt ett sådant mål. Den satt verkligen helt perfekt. Men ingenting slår själva känslan efter vinsten, så underbart att vinna, säger han.

Under lördagen avslutas gruppspelet och en segrare ska koras. Det lag som tar hem gruppen är också det lag som senare den här säsongen spelar Elite round. 

Pescara har efter två omgångar sex inspelade poäng, medan IFK Uddevalla Futsal och Apoel Nicosia ligger på tre. FC Mostar står utan poäng. Det sistnämnda laget är Uddevallas motståndare under den sista matchdagen. Chansen för avancemang finns fortfarande för IFK, och Smajlovic ser fram emot en spännande drabbning.

– Det känns väldigt bra inför matchen mot Mostar, stämningen är på topp och jag tror att vi kommer få med oss ett bra resultat, säger Smajlovic.

IFK Uddevallas match mot Mostar börjar klockan 15.00 – och du kan se matchen här!