Svedberg avgjorde för Borås i het premiär

Det var en minst sagt efterlängtad SFL-premiär som spelades i Torslandahallen under fredagskvällen mellan hemmalaget Torslanda IK Futsal och Borås AIK.

De båda lagen inledde i ett intensivt tempo och det var kamp redan från start. Premiärnerverna var utbytta mot kampvilja och energi.

Gästande Borås AIK var laget som inledde målskyttet i den svenska högstaligan i år efter att Lukas Forsberg styrt in bollen från nära håll bakom Peter Paananen i Torslandas mål.

2–0 skulle även komma senare in i den första halvleken i ett läge där Torslanda backade hem några steg för mycket. Det utnyttjade Ricky Lundberg och drog till.

Strax innan pausvilan lyckades dock ett hårt jobbande hemmalag få in en viktig reducering genom Andreas Haglund.

Fyra minuter in i den andra halvleken fick Torslanda ett ypperligt läge att komma ikapp när nyförvärvet Bita Bångens styrning gick utanför mål.

Två minuter senare gjorde Torslanda ett byte. In på plan kom John Sallhag. Han hann knappt äntra planen innan han tilldelades ett gult kort, och i samma byte rundade han Palalija i Boråsmålet och rullade in 2–2.

Matchhjälte skulle dock Borås storskytt Henrik Svedberg bli när han klev fram och sköt dit 3–2 till gästerna i mitten av den andra halvleken.

Torslanda tryckte på rejält, men lyckades inte få hål på Borås. Under den sista minuten tog man även ut målvakten och spelade med jokerspel – men utan resultat. Borås blev laget som tog hem alla tre poäng den här kvällen.

Torslanda IK Futsal–Borås AIK 2–3 (1–2)

Målskyttar, Tik: Andreas Haglund, John Sallhag

Målskyttar, Baik: Lukas Forsberg, Ricky Lundberg, Henrik Svedberg