Skoftebyn var numret större i premiären

Svenska futsalligans premiärmatcher rullar vidare under helgen. Söndagens första drabbning spelades i Trollhättan där Skoftebyns IF gästades utav nykomlingarna Halmstads BK. Båda lagen kom till matchen med stora avbräck. Skoftebyn saknade bland annat sin landslagsspelare Carl Lext.

Publiken som befann sig i Arena Älvhögsborg denna eftermiddag hade inte mycket att glädjas sig åt utav den första halvleken som innehöll ett dåligt spel utav båda lagen. Det var ett slarvigt passningsspel och många onödiga långa bollar utan adress. Det som hemmapubliken jublade åt i den första halvleken var i alla fall ledningsmålet utav Fredrik Larsson som betydde 1-0 till Skoftebyns IF i början av den första halvleken.

Angelo Vega visade på god teknik och var väldigt bolltrygg och var den spelaren som lyckades få igenom dem där längre bollarna framåt i banan i den första halvleken. En annan spelare i hemmalaget som även han visade på en god teknik och stod upp bra i försvarsspelet var Haidar Bejan. 

Halmstad var bleka och hade inte mycket att komma med i den första halvleken men i inledningen av den andra ryckte man upp sig. Man spelade bollen med ett högre tempo och var giftiga framför mål. I just det läget som HBK hade tagit kommandot i matchen så utökade hemmalaget ledningen till 2-0 genom Johan Kortekangas. Skoftebyn ryckte upp sig efter 2-0-målet och visade med en attityd där ute på planen att det var de som skulle gå segrande ur denna premiärmatch.

Med tio minuter kvar av matchen får HBK ett drömläge att reducera när det är två mot målvakten men de missar öppet läge och träffar stolpen. I slutet av matchen blev det dock en mer sevärd match när HBK jagade reducering. Skoftebyn försvarade sig bra och kunde kontrollerat rulla boll längst marken då HBK aldrig satte någon riktigt hög press. Skoftebyn höll fokuset matchen igenom, visade på kunskaper både offensivt och deffensivt att dem var det bättre laget idag.

Med drygt tre minuter kvar av matchen gör Per Lunnebjer ett taktiskt drag när han tar ut målvakten och ersätter med en extra spelare. Extraspelaren var Markus Granelund och det var han som gjorde reduceringsmålet till 2-1. Det blev lite nerver i matchen när HBK tryckte på för en kvittering men någon jättefarlig chans blev det aldrig och Skoftebyns IF tog hem alla tre poäng i en mindre bra futsalmatch.

Matchfakta  

SFL 

Skoftebyns IF – Halmstads BK 2-1 (1-0)

 Målskyttar, SIF: Fredrik Larsson, Johan Kortekangas. 

 Målskyttar, HBK: Markus Granelund. 


Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img