Tvåsiffrigt när Örebro vann mot nykomlingen

Under onsdagskvällen spelades den sista matchen i SFL:s första omgång där Örebro FC tog emot nykomlingen Strängnäs FC som har klättrat från division 2 till SFL på två säsonger.

Nykomlingen från Sörmland fick en mardrömsstart i SFL-debuten där Johnsson redan efter en och en halv minut får ett avslut som letar sig mellan benen på målvakten. Pereira kan nån minut senare öka på ledningen.

Efter den mindre roliga starten så jobbar Strängnäs sig in i matchen med flera målchanser, och Fritzell kan efter tio minuter reducera. Strängnäs fortsätter därefter att göra det svårt för hemmalaget.

Med fyra minuter kvar till paus kan Örebro och Hussein Fawaz göra 3-1 efter en frisparksvariant. De kan därefter gå till paus med 6-1 efter att ha avslutat sista minuterna med hög effektivitet.

MISSA INTE: Alla övergångar i SFL

Tidigt i den andra halvleken får Strängnäs en straffmöjlighet men skottet tar stolpen. Strängnäs skulle sedan få revansch efter missen och Alkoyun kan reducera efter ett avslut utifrån.

Några minuter senare drar nyförvärvet Claro på sig sitt andra gula kort för Strängnäs, och får spela med en man mindre. Detta skulle Örebro utnyttja på bästa sätt och Fawaz kan snabbt göra sitt tredje mål för matchen.

Matchen blir till slut 10-2 till Örebros fördel.

Örebro FC – Strängnäs FC 10-2(6-1)

Målen, Örebro: Fredrik Johnsson 2, Adilson Pereira Barbosa, Hussein Fawaz 3, Anel Coralic, Christoffer Skoog, Dildar Caliskan och Ahmad Fawaz

Målen, Strängnäs: Emil Fritzell, Peyman Alkoyun,

Utvisning, Strängnäs: Martin Alejandero Claro

LÄS ÄVEN: Här är landslagstruppen mot Nederländerna