Delad pott i tajt tillställning – nyförvärven med varsitt mål

Fredagskvällen var starten för omgång 2 av SFL. Två matcher skulle avverkas varav IFK Göteborg Futsal–Skoftebyns IF i Lundbystrand var en av dem.

Föga förvånande skulle det bli en mycket jämn och tät match mellan två skickliga lag. Ledningsmålet kom från hemmalaget IFK Göteborg genom Pascal Olsson tidigt i matchen.

Jihad Nashabat, som den här kvällen debuterade för sitt Skoftebyn efter att ha lämnat Gais inför säsongen, skulle dock trycka dit ett kvitteringsmål kort därefter.

1–1 kom alltså till redan efter fem minuter, och skulle sedan visa sig stå matchen ut.

Blåvitt var dock laget som var allra hetast i det här mötet, och det hade absolut inte varit orättvist om alla tre poäng stannade i Göteborg den här fredagskvällen. Laget kom till många riktigt heta chanser, och kanske främst via sina kvicka omställningar, där skotten placerades utanför Arvid Sterner i gästernas mål.

Skoftebyn, som även de hade lägen mot en välspelande Christopher Solberg, fick i jakten på ett ledningsmål en tung motgång när Haidar Bejan med fem minuter kvar av matchen tilldelades sitt andra gula kort.

Därmed väntade spel i numerärt underläge under två minuter. Gästerna försvarade sig dock väl, och Blåvitt lyckades inte göra mål. Skoftebyn blev fulltaligt innan matchen ett par minuter senare blåstes av.

IFK Göteborg Futsal–Skoftebyns IF 1–1 (1–1)

Målet, IFK: Pascal Olsson

Målet, Skoftebyn: Jihad Nashabat