Strängnäs pressade mästaren rejält – då klev Legiec fram och avgjorde

På lördagseftermiddagen tog nykomlingen Strängnäs FC emot svenska mästaren IFK Uddevalla hemma i Thomas Arena. Detta var Strängnäs första hemmamatchen för säsongen – och likaså den första hemmamatchen i SFL någonsin.

Gästerna från Uddevalla inledde matchen piggast med flera avslut på mål. Det första målet skulle komma efter att Rossi i sedvanlig ordning dribblat bort sin sin motståndare. Direkt efter utnyttjar Strängnäs en omställning som räddas av Viktor Jansson i målet. Fehim Smajlovic kan sedan utöka Uddevallas ledning till 2–0.

Efter fem minuter gör lagen ett mål var i en halvlek som gästerna kontrollerar. Strängnäs är dock inte ofarliga när chanserna kommer. Rossi gör sedan 4-1, en ledning som Uddevalla håller och utökar till det slutliga halvtidsresultatet 5-3. En målrik historia så långt, helt enkelt.

LÄS ÄVEN: Borås tog ny seger – Delimedjac matchhjälte 

Ett nytaggat Srängnäs inledde den andra halvleken piggt och får till flera chanser. Det är det lite smågrinigt  inledningsvis och chanserna avlöser varandra i en böljade halvlek.

Med åtta minuter kvar av matchen så kommer halvlekens första mål till hemmapublikens stora glädje, detta efter en hörna som slinker in bakom Jansson.

Lite senare skulle publiken i Thomas Arena återigen få jubla efter att hemmalaget kvitterat. En lycka som dock blev kortvarig då Kristian Legiec direkt efteråt hittade målet till 6–5. Detta skulle också bli slutresultat där nykomlingen Strängnäs fick med sig en hedersam förlust mot den regerande svenska mästaren.

Matchfakta

SFL

Strängnäs FC – IFK Uddevalla 5–6 (3–5)

Målen, Strängnäs: Adnan Cirak 2, Peyman Alkoyun, Alexander Pihlmark, Henok Berhane

Målen, Uddevalla: Emilio Rossi 3, Kristian Legiec 2, Fehim Smajlovic

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img