Betting på futsal

0
Foto: David Gerd

I samarbete med Celia Carlsson:

Trots att futsal inte är lika prestigefyllt eller känt som fotboll ännu så finns det många ställen som erbjuder onlinespel på det. På samma sätt som fotboll, för futsal, erbjuder spelbolag både traditionella bets av 1X2-typen och mer komplexa bets inklusive: vinnaren av första halvleken, över / under samt handikapp. Utöver de viktigaste tävlingarna som VM eller EM, har spelbolagen många relativt bra erbjudande för futsal-ligor från Brasilien, Sverige, Spanien eller Portugal. På många svenska spelbolag kan man även spela på mindre svenska lag.

Grundläggande tips för att betta på Futsal

I allmänhet är det passande att lägga bets på tekniska och snabba lag. Futsal handlar om att ha bra teknik, exakt passningar, bra positionering och en smart och snabb spelstil. I motsats till fotboll så finns ingen pushing i futsal, så starka, atletiska spelare har ingen extra fördel jämförelsevis. Det kan även vara en idé att kolla upp olika sidor där man kan spela på futsal. Idag är det fullt möjligt att spela på både dator och även på olika mobilcasino.

Ett annat tips är att satsa på lag som har pålitliga målvakter med bra reflexer. Målvakten är förmodligen den svåraste positionen att spela i futsal. Till skillnad från fotboll, där målvakten i de flesta fall har ett fåtal räddningar under hela matchen är målvakten i futsal under konstant hot från motståndarlaget och måste ta itu med många närliggande skott. Utöver det så har målvakten en betydligt mer aktiv roll i skapandet av målchanser och deras tekniska färdigheter ligger ofta i nivå med sina lagkamrater.

Förberedelser innan man spelar

Det är definitivt bra att titta på flera futsal-matcher på laget som man vill satsa på, särskilt de senaste. Det är viktigt att vara uppdaterad med lagets prestationer eftersom det är faktorn för att förutsäga ett eventuellt resultat av ett visst spel. Det är särskilt viktigt att lära känna denna information eftersom futsal är en mycket intensiv och krävande sport, och även ett misstag eller en svagare spelare kan kosta laget deras seger.

Oddsen för futsal matcher dyker ofta upp lite sent, ibland bara en eller två dagar före matchen. Detta kan vara både bra och dåligt. Man har mindre tid att analysera matchen och göra en förutsägelse, men spelbolagen har också lite tid att rätta till sina potentiella misstag. Var uppmärksam för att man kan hitta mycket bra odds för en nästan säker vinst.

Det finns ibland en möjlighet att satsa på live futsal-spel. Det är dock mycket svårt och det kräver stor erfarenhet av både spela live-spel samt kunskap inom sporten. Futsal är ett mycket dynamiskt spel och resultaten förändras ofta i fråga om sekunder. Man kommer att behöva förmågan att koncentrera sig bra och snabbt fatta rätt beslut. Ett värdefullt råd är att vara uppmärksam på oddsen och förändringarna i spelet, till exempel när en jokerspelare ersätter målvakten eller när det finns en skada på en viktig spelare och han måste ersättas. Ibland ignorerar spelsajterna dessa situationer, och det ger oss som spelar chansen att få riktigt bra odds.