Målvakten första Bajenspelaren i landslaget: ”Känner mig hedrad”

Nyligen stod det klart att två spelare från ursprungstruppen till nästa veckas två landskamper tvingats lämna återbud. Spelarna det handlar om är IFK Uddevalla Futsals målvakt Marcus Gerd och Skoftebyns Carl Lext. Ersätter gör Hammarby-målisen Poja Tahmi-Masoleh och Borås kraftfulla libero Irfan Delimedjac.

LÄS MER: Här är hela truppen mot Nederländerna

Delimedjac är ett välkänt ansikte för förbundskaptenen Matija Dulvat, men för Tahmi-Masolehs del blir det debutsamlingen. Målvakten, som hyllats stort för sina insatser i Bajen under fjolåret och inledningen av det här året, ser fram emot den här möjligheten.

– Det känns spännande, det har länge varit ett av mina personliga mål med futsalen. Det känns som en stor möjlighet att lära sig mycket och samtidigt att få visa vad man kan. Jag känner mig även hedrad att få vara den första från Hammarby IF Futsal att bli kallad till en landskamp.

LÄS OCKSÅ: De tar plats i P19-landslagets historiska trupp

Sverige möter Nederländerna i en traditionsenlig dubbellandsmap på måndag och tisdag. Matcherna spelas i Enköping och i Uppsala. Om målvakten får göra debut återstår att se, men han hoppas ta med sig en hel del från samlingen med Sveriges bästa spelare.

– Det jag hoppas den här samlingen ger mig är erfarenhet, inspiration och möjlighet att lära sig av andra tränare och spelare

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img