INFÖR SÄSONGEN: RFL Södra Götaland

Imorgon drar en ny säsong av damernas Regionala Futsal Liga igång. Falcao FC är regerande mästare och damlandslagets framgångar i EM har gett ringar på det svenska futsalvattnet. Futsalmagasinet har gått genom de sex olika damserierna, och tittat på vilka lag som kommer att delta i respektive serie.

I denna artikel går vi genom den sydligaste serien som har många nya bekantingar men även mycket rutin.

RFL Södra Götaland är den serien som ger flest landslagsspelare för entrépengarna och det är garanterat den serien som förbundskaptenen Patrik Persson kommer att ha säsongskort på denna säsong.

Serien bestod förra säsongen av fyra lag. Denna säsong har den utökats med två lag vilket gör att lagen får fyra matcher mer denna säsong.

IFK Göteborg har de två senaste säsongerna tillhört toppskiktet på damsidan med en SM-final från förr förra säsongen. De är regerande mästare i RFL Södra Götaland.

I laget finns landslagsrutin, men de får dock klara sig utan Nanna Jansson som nyligen har blivit proffs, samt My Olofsson Hjelm som har gått till IFK Uddevalla.

I förra säsongens slutspel nådde de semifinal efter att ha slagit ut IFK Uddevalla i kvartsfinalen, i semin tog det slut mot Falcao FC efter ett straffavgörande.

IFK Uddevalla deltog förra säsongen i RFL Norra Götaland som de vann, i slutspelet tog det som sagt stopp mot IFK Göteborg. Trots detta så belönades laget med flera landslagsplatser i damlandslaget.

I år debuterar de i RFL Södra Götaland och man gör det med en rejäl upprustning av truppen, där My Olofsson Hjelm kommer att representera laget.

IFK Uddevalla får sällskap i serien av grannen Herrestad AIF, som är är ny i serien. Trots detta så har de rutin från futsal och DM förra säsongen, där en förlust mot IFK Uddevalla noterades. Föreningen har också ett fotbollslag som denna säsong deltog i division 2.

En annan bekanting är Hittarps IK från Helsingborg. Laget debuterar i RFL men har förstärkt med landslagsspelaren Maria Isabel Aguilar, vilket kommer att bidra med stor rutin. I fotboll vann laget division 2 nyligen.

Sist ut är Real Corona FC från Ucklum i Stenungsunds kommun. Ligadebutant.

Fakta: RFL Södra Götaland

Regerande mästare: IFK Göteborg.
Deltagande lag: Herrestads AIF, Hittarps IK, IFK Göteborg, IFK Uddevalla, Real Corona FC och Vänersborgs FK(Utgått)

Nya lag: Herrestads AIF, Hittarps IK, IFK Uddevalla, Real Corona FC.
Lag som lämnar: Dösjöbro IF, Vellinge IF, Jitex Mölndal BK och Vänersborgs FK(Utgått).

Premiäromgången

12.00: Herrestad AIF – Real Corona FC
15.00: IFK Göteborg – Hittarps IK

Herrestad AIF – Real Corona FC spelas den 27 oktober.

IFK Göteborg – Hittarps IK spelas dagen efter.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img