IFK Uddevalla tar sats mot nya höjder: ”All grund är redan lagd”

Inför den förra säsongen startades IFK Uddevalla Futsal upp ett damlag med tränaren Lalo Rojas i spetsen. Laget gick enkelt till slutspelet där man fick möta de förre SM-tvåan IFK Göteborg Futsal.

Matchen gick inte som bohuslänningarna hade hoppats på och man åkte ut efter en spännande och underhållande kamp mellan kamratföreningarna.

Inför denna säsong har laget börjat träna tidigare med en träning i veckan och nu när hösten började närma sig så har träningsmängden ökats till tre gånger i veckan. Några nya ansikten finns i en redan stark trupp.

Landslagsspelaren My Olofsson Hjelm från IFK Göteborg kan ses som den största värvningen men hon är långt ifrån ensam. 

Irvina Bajramović som har rutin från damallsvenskan, Jennifer Johansson som har spelat med Rössö i division 1 och Anna Kogsta som spelade med Björkö förra säsongen är några andra spelare som har anslutit till klubben.

LÄS OCKSÅ: Talangen klar för IFK Uddevalla

I år har även ledarstaben ändrats och Andrés Moncada, mer känd för sin roll som målvaktstränare för herrlaget, har kommit in i laget som assisterande åt Lalo Rojas.

– Det är väldigt kul att få chansen att komma bort från min roll som målvaktstränare och istället kunna ha mer inflytande i lagets spelsätt. Sedan att få jobba tillsammans med Lalo som jag ser upp till så mycket. Och att ha Sveriges skönaste och duktigaste trupp är bara en morot, berättar Moncada.

Vad kan publiken förvänta sig av IFK denna säsongen?

– Vi ska spela mer taktisk futsal. Vårt mål är att kunna utvecklas i samma takt med föreningens mål och ambitioner och med truppen vi har känner vi att det är en självklarhet att vi ska vara bättre än förra säsongen, säger Moncada.

Huvudtränaren Lalo Rojas om truppen och målet inför säsongen:

– Vi är väldigt nöjda med den truppen vi har och med alla nya tjejer som har velat provspela med oss och som under tiden fastnat i gänget.

– Vårt mål är väl komma längre än förra säsongen men framför allt utvecklas som lag. Detta är vår andra säsong tillsammans och all grund är redan lagd, så nu siktar vi att bygga upp det taktiska och även spelsättet.

IFK Uddevalla spelar i RFL Södra Götaland tillsammans med Herrestads AIF, IFK Göteborg Futsal, Vänersborgs FK, Hittarps IK och Real Corona.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img