Nederländerna nästa uppgift för herrlandslaget: ”Vill se samma inställning”

Det svenska herrlandslaget är åter samlat för den fortsatta uppladdningen inför EM-kvalet. Den här gången väntar dubbellandskamp mot Nederländerna. Matcherna spelas måndag och tisdag, i 
Enköping och i Uppsala.

Den senaste samlingen slutade i två förluster när Frankrike stod på schemat, men förbundskapten Matija Dulvat såg det som lärorika upplevelser.

– Matcherna mot Frankrike var nyttiga för oss och gjorde att vi växte som lag. När man spelar mot bättre lag ser man vad man behöver jobba på, men jag tycker att vi respekterade dem för mycket i första matchen. Men i den andra matchen spelade vi riktigt bra, säger han till svenskfotboll.se.

LÄS OCKSÅ: Blåvitt nobbar förre landslagsspelaren

Nederländerna är också de en respekterad nation, och Dulvat ser fram emot matcherna.

– Nederländerna är också ett bra lag, men kanske inte lika fysiska som Frankrike. De är välorganiserade och har ett par individuellt skickliga spelare. Nederländerna är närmare oss och kanske har vi större chanser att utmana dem, säger Dulvat och utvecklar:

– Jag vill se samma inställning och hängivenhet som alltid. Att spelarna ger allt i de här matcherna och att vi kan ta steg framåt, till exempel när det gäller fasta situationer.

Sverige kommer till spel utan skadade Petrit Zhubi. I övrigt är truppen redo – och taggade inför uppgiften.

– Vi måste ha respekt för motståndarna, men vi måste också respektera oss själva. Vi måste gå ut på planen med inställningen att vinna oavsett vilket lag vi möter. Nederländerna är en bra nation, men vi vill vinna. Om de är bättre än oss kommer vi att skaka hand och försöka slå dem nästa gång.

Matchen startar 21.00 och sänds på C More.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img