Svenskarna imponerade i Deaf Champions League

I början av oktober arrangerade Göteborg Deaf Champions League för U21 i futsal. DCL, som det förkortas, är för döva och hörselskadade. Turneringen spelades 4-6 oktober i Kviberg och totalt deltag 15 lag från hela Europa. Från Sverige deltog regerande mästaren IK Surd (Göteborg) och Stockholmslaget IK Hephata. IK Surd vann turneringen i fjol i Milano.

IK Surd vann de två inledande matcherna i gruppspelet men förlorade den avslutande matchen mot DSYM Youngs från Israel. Därmed slutade de tvåa i gruppen bakom just DSYM Youngs.

IK Hephata hamnade i grupp D tillsammans med Oslo och Krakow. IK Hephata inledde med oavgjort mot Oslo och vann mot Krakow med 5-1, vilket innebar att IK Hephata vann sin grupp. De båda svenska lagen vann sina kvartsfinaler. IK Surd vände 0-4 till 5-4 mot Doncaster och IK Hephata drog det längsta strået i en jämn match mot Barnet.

Därefter skulle de två svenska lagen ställas mot varandra i semifinal, och det var en riktigt spännande futsal som spelades. IK Surds Petrit Shabanis två mål gav IK Surd en ledning med 2-0 efter 17 minuter, sedan gjorde IK Hephata två snabba mål innan paus. 2-2 efter den första halvleken. I andra halvlek var det väldigt jämnt och båda lagen skapade flertalet heta chanser men utan att lyckas göra mål. Med tre minuter kvar gav Elias Dillner IK Surd ledningen och det var starten på en dramatisk avslutning. 

IK Hephata svarade snabbt med två mål genom Pa Ceesay och Rekar Essa. Plötsligt ledde IK Hephata med 4-3 när fyra minuter återstod. IK Surd försökte forcera in en kvittering men genom en kontring punkterade Rekar Essa matchen med 5-3-målet för Hephata.

Länk till matchens höjdpunkter: http://www.deafchampionsleague.eu/gothenburg2018/matches/match/201

I bronsmatchen fick IK Surd möta CDS Malaga från Spanien och energin fanns inte kvar i kropparna, och IK Surd fick se sig besegrade med 4-5.

IK Hephata ställdes mot Real E Non Solo från Italien i final och det blev ännu en dramatisk match. Matchen slutade 1-1 efter full tid och efter en mållös förlängning där IK Hephata hade flera chanser att avgöra blev det straffar som avgjorde matchen. Real E Non Solo hade marginalerna på sin sida och vann med 3-2 efter straffar.

Länk till höjdpunkter: http://www.deafchampionsleague.eu/gothenburg2018/matches/match/202

Målvakten Daniel Madebrink (IK Hephata), Adam Neverland (IK Surd), Aleksandar Skovin (IK Surd), Amadeus Lantz (IK Hephata) och Rekar Essa (IK Hephata) blev invalda till turneringens All Star Team.

Text: Daniel Littorin & David Gerd

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img