Straff i sista (!) sekunden avgjorde för Örebro

Torslanda gjorde under fredagskvällen klart med Carl-Oscar Andersson, med ett förflutet i Gais. Han gjorde sin debut under lördagsförmiddagen när de tog emot Örebro FC hemma i Torslandahallen.

Ytterligare ett tillskott fick de också i målfarlige Victor Edvardsen som anslutit till truppen efter avslutad fotbollsssäong.

Det var dock gästande Örebro FC som öppnade matchen bäst och Viktor Nilsson gav fjolårets finallag en tidig ledning.

Erik Johannessen skulle dock kort därefter kvittera till hemmapublikens stora jubel, och därefter var det stor kamp ute på planen. Men några fler mål i den första halvleken blev det dock inte, och det kan Torslanda nog tacka Peter Paananen hemmamålet för. 

I den andra halvleken var det fortsatt ÖFC vid bollen, och Torslanda som stod på lur för snabba omställningar. Torslanda jobbade hårt, och kanske lite för hårt. För redan fyra minuter in i halvleken hade dragit på sig fem frisparkar, vilket betydde att nästa regelbrott skulle resultera i en tiometersstraff för ÖFC.

Torslanda lugnade ned sitt spel, men fortsatte ligga lågt mot ÖFC som fortsatte trycka på. Något som också skulle ge utdelning när Anel Coralic sköt in 2–1-målet med lite mer än sex minuter kvar av matchen. 

Torslanda lyckades dock ta sig tillbaka i matchen än en gång när Bita Bångens friställd i motståndarlagets målområde kunde trycka dit kvitteringen.

2–2 såg ut att bli resultatet, fram tills att en ÖFC-spelare med en sekund kvar av matchen tilldelades en frispark och därmed också en tiometersstraff. Anel Coralic klev fram och satte distinkt dit den och säkrade tre nya poäng åt serieledande Örebro FC.

Matchfakta

SFL

Torslanda IK Futsal–Örebro FC 2–3 (1–1)

Målen, Tik: Erik Johannessen, Bita Bångens

Målen, ÖFC: Anel Coralic 2, Viktor Nilsson

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img