SÄSONGEN 18/19: Division 1 Norra Götaland

Denna säsong har Svenska Futsalligans två serier slagits ihop till en rak serie på 14 lag, men redan till nästa år kommer serien att krympas till 12 lag. Futsalmagasinet har gått genom divisionen under SFL och tittat på vilka lag som kommer att delta i respektive serie.

I denna artikel har vi tittat på division 1 Norra Götaland som innehåller flera intressanta lag.

FC Lidköping United har under sina två år i division 1 både vunnit serien men också kommit tvåa. Denna säsong vill Skaraborgsklubben återigen vinna serien och man förstärkt laget med bland annat Danijel Nikolla och SFL-spelaren Aleksander Tasevski.

Säsongens höjdpunkt förväntas bli Lidköping Uniteds hemmaderby mot Vara SK som lär locka mycket publik. Samma Vara slutade på en tredjeplats i serien.

FC Afghanska från Västerås kom fyra förra säsong på 15 poäng som Vara fast med sämre målskillnad. Laget har spelat flera matcher under försäsong där en seger mot ÖSK Futsal finns med i protokollet. Detta är ett lag som kan överraska om de kommer upp i nivå.

Tre poäng bakom hittar vi Hallstahammars SK som stod för förra säsongen stora skräll när de besegrade Lidköping med 6-4, vilket gav Lidköping sin andra förlust den säsongen.

Serien har två nykomlingar och den ena är Elastico FC från Köping. I laget finns en av seriens största profiler i Sebastian Sallanto. Den andra nykomlingen är AFC Eskilstuna.

MISSA INTE: Division 1 Norrland

Fakta: Division 1 Norra Götaland

Regerande mästare: FC Mellerud
Deltagande lag: Afghanska FC, AFC Eskilstuna, Elastico FC, FC Lidköping United, Hallstahammars SK och Vara SK

Nya lag: AFC Eskilstuna och Elastico FC

Lag som lämnar: FC Mellerud och IFK Lindesberg

Inledningen

AFC Eskilstuna – Elastico FC 5-2
FC Lidköping United – Afghanska FC 6-4
Afghanska FC – Hallstahammars SK 5-1
Vara SK – FC Lidköping United 7-3


Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img