Hetsigt och mycket kamp när ÖFC bärgade tre nya poäng

0

Ett hundratal personer hade under lördagskvällen tagit sig till Eriksdalshallen för toppmötet i SFL mellan Hammarby och Örebro FC.

Bäst start i matchen fick utan tvekan gästande ÖFC som redan efter en minut kunde ta ledningen. Hussein Fawaz kom igenom och sköt enkelt in 1–0 på Tolga Ayranci i hemmamålet.

Gästerna skulle också utöka ledningen när Senad Berisha i matchens 14:e minut skrev in sig i målprotokollet. Ett mål som betydde 2–0, vilket också blev halvtidsresultatet.

Den första halvleken var relativt avslagen. Den andra skulle bli tvärtom. Det började med att Bajen kunde reducera genom Liridon Makolli redan efter drygt två minuter, och därefter tändes även publikens hopp om poäng.

Även på planen blev det hetsigare, och domarna hade hade att göra när situationer som skapade irritation avlöste varandra. I de två hetaste stunderna valdes det dock att delas ut ett gult kort vardera till en spelare i varje lag. Kanske var det någon röd nyans i något kort, men spelarna fick vara kvar på planen.

Senad Berisha skulle än en gång visa upp sin näsa för mål. Den här gången på frispark från distans, och 3–1 till ÖFC var ett faktum.

Med drygt fyra minuter kvar skulle publikens hopp än en gång vakna till liv. Sebastian Holmqvist reducerade till 3–2 och de avslutande minuterna var ren kamp om poängen i Eriksdalshallen skulle fördelas.

ÖFC begärde med en minut kvar av matchen timeout, kunde prata igenom sitt försvarsspel, och sedan hålla ut. Därmed fortsätter segertåget och femte raka segern bärgades i Stockholm. För Hammarbys del var det säsongens andra förlust och man står kvar på nio poäng.

Matchfakta

SFL

Hammarby IF FF–Örebro FC 2–3 (0–2)

Målen, Hif: Liridon Makolli, Sebastian Holmqvist

Målen, ÖFC: Senad Berisha 2, Hussein Fawaz