SÄSONGEN 18/19: Division 1 Nordvästra Götaland

Denna säsong har Svenska Futsalligans två serier slagits ihop till en rak serie på 14 lag, men redan till nästa år kommer serien att krympas till 12 lag. Futsalmagasinet har gått genom divisionen under SFL och tittat på vilka lag som kommer att delta i respektive serie.

Regerande mästare i denna serie är FC Diaspora som vann den jämna serien med 19 poäng. I SFL-kvalet skulle Halmstads BK visa sig vara för svåra Uddevallaklubben.

Tvåa i förra säsongens upplaga blev Färgelanda IF som dock spelade in 16 poäng i serien. De var också det lag som släppte in minst mål i serien.

På samma poäng men sämre målskillnad hittas Nol IK från Ale Kommun. De har de senaste säsongerna agerat plantskola för SFL där Nima Kadivar är den främsta exporten. Noterbart är att de producerade flest mål i serien men släppte samtidigt in mest.

Övriga lag som är kvar från förra säsongen är FC Komarken och Skärhamns IK som fick 13 och 11 poäng.

Nytt lag i serien är förre SFL-klubben FC Mellerud som förra säsongen vann division 1 Norra Götaland. I SFL-kvalet skulle Norrköping FK visa sig vara för svåra för Mellerud.

Sista laget är nykomlingen Kungshamns IF Sotenäs som vann division 2 Västergötland, en serie som innehöll U-lag från Skoftebyns IF och Borås AIK. Tina FC deltog även i samma serie men utgick sedan. I kvalet blev det segrar mot Fässbergs IF och Kenty FC som deltar i andra division 1-serier.

Fakta: Division 1 Nordvästra Götaland

Regerande mästare: FC Diaspora
Deltagande lag: FC Diaspora, FC Komarken, FC Mellerud, Färgelanda IF, Kungshamns IF Sotenäs, Nol IK och Skärshamns IK

Nya lag: FC Mellerud och Kungshamns IF Sotenäs

Lag som lämnar: IK Oddevold

Premiäromgången

Kungshamns IF Sotenäs – Skärhamns IK 7-2
FC Komarken – Nol IK 5-6
FC Diaspora – Färgelanda IF 5-4

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img