SÄSONGEN 18/19: Division 1 Norra Svealand

Denna säsong har Svenska Futsalligans två serier slagits ihop till en rak serie på 14 lag, men redan till nästa år kommer serien att krympas till 12 lag. Futsalmagasinet har gått genom divisionen under SFL och tittat på vilka lag som kommer att delta i respektive serie.

Division 1 Norra Svealand har kanske ansetts vara en av de svagare serierna i den näst högsta ligan, men garanterat en sevärd sådan för stockholmarna som törstar efter futsal under SFL.

Märsta IK vann serien förra säsongen med sex poäng före numera nedlagda Stockholm FC. I SFL-kvalet skulle Hammarby visa sig vara för svåra som vann dubbelmötet med 8-3 och 10-5. Profilen i laget är Fredrik Mulle Lindberg.

En av huvudkonkurrenterna förväntas bli Söder Futsal som förr förra säsongen lirade i SFL. Förra säsongen blev det dock bara en tredjeplats i division 1 Södra Svealand. Laget har inför säsongen tappat Cristian Mercado och Srecko Baic som har gått till Hammarby IF.

Från division 1 Södra Svealand får Söder Futsal sällskap av Oranje FK som slutade med en fjärdeplats och sju poäng bakom Söder,

Järnvägens FC Uppsala och Edsbro IF är två lag som likt Märsta deltog i serien förra säsongen. Till skillnad från Märsta så slutade dessa två lag i den undre halvan på 11 respektive 10 poäng.

Nykomling från division 2 är Sevdah IF från Märsta, som endast förlorade en match i division 2 och som hade målskillnaden 64-15. I kvalet blev det avancemang.

Fakta: Division 1 Norra Svealand

Regerande mästare: Märsta IK
Deltagande lag: Märsta IK, Järnvägens FC Uppsala, Edsbro IF, Oranje FK, Sevdah IF, Spårvägens FF och Söder Futsal

Nya lag: Oranje FK, Söder Futsal och Sevdah IF

Lag som lämnar: Stockholm FC, Palenstina FF och Torsåkers FF

Premiäromgången

Märsta IK – Edsbro IF 9-10
Järnvägens FC Uppsala – Sevdah IF 6-2
Oranje FK – Spårvägens FF 7-4

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img