Geesguud UF stod för en makalös vändning mot Rosengård

Under söndagen spelades det futsal i Biskopsgården då Geesguud UF hade hemmapremiär mot ett av favoriterna till att vinna Div 1 Södra Götaland, FC Rosengård 1917. Båda lagen tog full pott i sina premiärmatcher. Geesguud vann sin match med 4–2 borta mot nykomlingen Fässbergs IF och FC Rosengård vann på hemmaplan med hela 8–3 mot Gais Futsal.

Det var två lag som var väldigt laddade där ute på planen under söndagens match men det var Rosengård som tog kommandot i matchen. Efter åtta minuters spel tog Rosengård ledningen genom Hussein Abdulzahra. Geesguud försökte komma igenom Rosengårds försvar men det tog stopp och det var istället många skott utifrån som målvakten kunde ta hand om.

Rosengård satte hög press i början av matchen och det gjorde de även i hemmapremiären mot Gais och det visade sig vara en viktig faktor i matchbilden, och det resulterade i att man gjorde flera snabba omställningar som straffade Geesguud-försvaret. Hemmalaget kom sakta men säkert in i matchen och visade med sitt aggressiva spel och attityd att Rosengård inte skulle få det lätt idag. Men istället är det Rosengård som utökar ledningen med två minuter kvar av den första halvleken till 2–0 genom Noor Zadran, och det blev halvtidsresultatet.

Den andra halvleken inleddes på bästa möjliga sätt med ett högt tempo där det skapades heta målchanser från båda lagen men Rosengård var giftigare framför mål. Rosengård var ett mer organiserat och taktiskt lag än Geesguud vilket resulterade i att man körde över Geesguud och 0–3-målet genom Lazaro Araujo De Oliveira var ett faktum. Trots detta så gav Geesguud aldrig upp och fortsatte att slita där ute på planen och gjorde en hel del fina individuella prestationer. De höjde intensiteten ytterligare och försökte spräcka nollan men Rosengård stod upp bra och det såg ut att vara klasskillnad. Hemmapubliken fick tillslut jubla när Idris Ahmed reducerade till 1–3 men anfallet efter utökade Rosengård ledningen till 1–4.

Det började då bli en svängig match, Geesguud får två raka frilägen bränner ett av dem men sätter dit det andra som innebar 2–4 och matchen var i liv igen. Bortalaget tar en timeout och efter det går man upp i en 2–6-ledning. Då är det hemmalaget som tar en timeout. Man tar ut målvakten och lagkaptenen Rengber Kalash agerar som ”flygande målvakt ”. Lazaro gör hattrick på tom kasse till 2–7 och matchen såg ut att vara avgjord. Hemmapubliken hade gett upp hoppet med tio minuter kvar men det hade inte spelarna.

Geesguud tog över matchen med en man mer i anfallet då man hade bytt ut målvakten. Zekariye Ahmed satte dit 3–7 kort därpå träffade Abubakar Burhan ribban. I futsal kan det svänga rejält men i denna matchen trodde de flesta att det inte skulle bli så. Men känslan fanns där och spelarna i Geesguud visade karaktär och att man aldrig ville ge upp. Zekariye Ahmed reducerade igen till 4–7 och 5–7 kom också genom Idiris Ahmed. Vid 5–7 så vaknade publiken till liv på Sjumillahallen.

Rosengård såg mycket nervöst ut och Geesguud gjorde allt i sin makt för att få med sig poäng i denna match. Idris Abdi trycker dit 6–7 för hemmalaget och då blev det darr i matchen. Geesguud tryckte på för en kvittering och kunde göra en makalös upphämtning när Idris Abdi gör mål igen och kvitterar till 7–7.

Med minuten kvar av matchen gör Geesguud det som ingen trodde skulle hända för en stund sedan när man låg under med 2–7. Man tog ledningen i matchen till 8–7 genom Zekariye Ahmed som fullbordade sitt hattrick och Geesguud tog med sig alla poängen ifrån denna match då slutresultatet skrevs till 8–7 för hemmalaget.

Matchfakta  

Division 1 södra Götaland

Geesguud UF – FC Rosengård 1917 8–7 (0–2)

Målskyttar, GUF: Zekariye Ahmed 3, Idiris Ahmed 2, Idris Abdi 2, Darvan Ayoub. 

Målskyttar, FCR: Lazaro Araujo De Oliveira 3, Arlind Tahiri 2, Noor Zadran, Hussein Abdulzahra. 

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img