Segertåget fortsätter för Nacka – knapp seger mot Blåvitt

IFK Göteborg Futsal hade under söndagen rest till Nacka Bollhall för spela den näst sista matchen den här omgången. Ett Blåvitt utan hittad form mot segermaskinen Nacka som ännu inte tappat poäng. Det kunde bara sluta på ett sätt, eller?

Blåvitt ville mycket under inledningen och fick in ett tidigt ledningsmål när Nima Kadivar avlossade ett skott som fick en styrning och ställde Milos Ostojic i hemmamålet.

Glädjen blev dock kortvarig för gästerna. Succéspelaren Arsalan Ashtari satte dit kvitteringen två minuter senare och matchen var åter i ett likaläge.

Ledningen för hemmalaget fixade Alexander Roka ett par minuter senare, och det blev faktiskt också halvtidsresultatet.

Nacka ledde matchen välförtjänt och deras sätt att flytta boll gick så fort att Blåvitt många gånger hade svårt att hänga med. Istället fick de fokusera på att ligga rätt i positionerna. Halvtidsledningen kunde dock varit större för hemmalaget, men Sam Noori i IFK:s mål var på hugget.

2–1 stod sig länge i den andra halvleken, och kanske var det mycket tack vare just Noori. När Stefan Ostojic fixade 3–1 på frispark med drygt fem minuter kvar trodde nog de allra flesta att matchen var avgjord, då Blåvitt inte skapade mycket.

Men målet blev tändvätska och med jokerspel, det vill säga en extra utespelare, fixade Kadivar reduceringsmålet någon minut senare.

Blåvitt fick energi, men kom inte närmre än så. Nacka Juniors kunde istället fira femte raka segern i SFL på lika många försök.