IFK Uddevalla vinnare i första TV-matchen

0

Örebro SK Futsal hade bjudit in till fest när regerande mästaren IFK Uddevalla Futsal kom på besök under onsdagskvällen. En såpass fin fest att den arrangerades i Nya Idrottshuset istället för Gamla Idrottshuset som de i vanliga fall håller till i.

Fri entré och säsongens första TV-sändning från Eurosport hjälpte ju naturligtvis till att höja intresset på en redan het kamp om att haka på toppkonkurrenterna.

Hemmalaget ÖSK öppnade matchen pigg och visade mycket vilja, medan Uddevalla såg sega ut till en början. 

Det första målet kom också från Örebro, eller ja, målet blev Örebros. Dana Kuhi drog till utifrån långsidan och Fehim Smajlovic styrde oturligt in den i eget mål.

Målet blev dock en väckarklocka för det regerande mästarlaget, och kanske framför allt för den nyligen prisade Kristian Legiec. Först hittade han fram med en delikatess till Fredrik Söderqvist som volleypetade in kvitteringen. Två minuter senare tryckte han på egen hand in ledningen med en kanon.

I den andra halvleken kom ytterligare ett mål från Uddevalla. Fredrik Söderqvist slog till på frispark.

IFK Uddevalla verkade ha matchen där de ville, men en ÖSK-timeout med drygt sju minuter kvar av matchen gav effekt omgående. Hemmalaget ställde om och Alen Rastoder avslutade på allra bästa sätt. En klinisk tåpaj och matchen var åter i liv.

Det skulle däremot Fehim Smajlovic se till att ändra på med ett nytt fint mål. Robin Armandt kastade långt och Smajlovic drog till efter en studs från högersidan av planen. Bollen trycktes rätt upp i det närmsta krysset.

Men målet till trots var matchen oerhört öppen och sevärd under slutminuterna. Igor Almeida Barros och Dana Kuhi klev fram och presterade väldigt starkt, och målskytten Anel Rastoder lika så. Men debuterande Robin Armandt i Uddevallas kasse höll tätt, och kunde fira sin första seger i SFL-återkomsten.

Matchfakta

SFL

Örebro SK Futsal–IFK Uddevalla Futsal 2–4 (1–2)

Målen, ÖSK: Självmål, Alen Rastoder

Målen, IFK: Fredrik Söderqvist 2, Kristian Legiec, Fehim Smajlovic


MISSA INGENTING VIKTIGT – LADDA NED FUTSALMAGASINETS APP!

HÄR HITTAR DU DEN PÅ APPSTORE

HÄR HITTAR DU DEN PÅ GOOGLE PLAY