Armandt nöjd efter debuten: ”Viktigaste att vinna”

Under onsdagen spelades årets första TV-sända SFL-match. Örebro SK Futsal ställdes mot IFK Uddevalla Futsal i Nya Idrottshuset. Vinnare blev regerande mästarlaget Uddevalla, efter bland annat två mål av Fredrik Söderqvist.

Landslagsmålvakten Robin Armandt gjorde debut för sin nya klubb och fick fira den med en seger. Efter matchen var han nöjd med debuten.

– Den var bra, det känns bra. Vi fick en trög start men vi reder ut det och vinner. Jag får se matchen sedan i efterhand och får bedöma min insats helt, men det är klart man känner av lite räddningar i alla fall. Men det viktigaste är att man vinner.

Armandt fick chansen att slå en frispark för Uddevalla, men den gick en bit utanför. Desto närmre mål kom däremot en rensning från eget målområde som han fick rejäl träff på.

– Jag fick vända mig om själv och se var den egentligen tog vägen. Det var en bra träff, säger han och skrattar.

Segern var viktig, och viktigt för Uddevalla att studsa tillbaka i vinnarspåret efter förlusten mot Borås i den förra omgången.

– Vi tar oss samman och pratar om detaljerna som vi missar i första halvlek. Det var skakigt i första. Vi jobbar kollektivt starkt och gör det Hector (Maravilla, tränare) vill att vi ska göra och det som vi tränat på. Då vinner vi också.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img