IFK Uddevalla fortsatt störst i väst – derbyseger mot Skoftebyn

Efter en dags vila efter onsdagens seger mot ÖSK Futsal begav sig IFK Uddevalla Futsal under fredagskvällen till Trollhättan för match mot Skoftebyn. Skoftebyn kom till matchen med en rejäl självförtroendeboost i och med bortasegern mot Borås AIK i den förra omgången.

Gästande Uddevalla började matchen bäst, där Skoftebyn inte riktigt fick till positionerna och spelet. Men hemmalaget jobbade sig sakteligen in i matchen.

Fehim Smajlovic kunde dock efter nio minuters spel läckert rulla in ledningsmålet för de regerande mästarna.

Därefter kom Skoftebyn på allvar in i matchen och lyckades skaka fram ett antal chanser. Mycket tack vare en Jihad Nashabat på spelhumör.

Den första halvleken belönades inte med fler mål, utan de skulle sparas till den andra.

Det var dock ingen kvittering som stod på tapeten, utan Uddevalla drog istället ifrån rejält. Inom loppet av två minuter gick gästerna från 1–0 till 4–0 och där och då kändes tillställningen avgjord. Mitt i målkavalkaden drog Skoftebyns Christoffer Lundh på sig sin andra varning och visades ut, och huvudtränare Daniel Andersson visades upp på läktaren.

Mardrömsminuter för Skoftebyn.

Fredrik Larsson reducerade för hemmalaget två gånger om innan matchens slut och var en rejäl pådrivare.

Slutminuten var händelserik och Skoftebyn spelade jokerspel och tvingade Robin Armandt i gästernas mål till en dubbelräddning. Kort därefter tilldelades Uddevalla sin andra tiometersstraff. Arvid Sterner räddade tidigare under halvleken Uddevallas första försök – men Fredrik Söderqvists skott med tio sekunder kvar av matchen gick i mål och fastställde slutresultatet 2–5.

Matchfakta

SFL

Skoftebyns IF–IFK Uddevalla Futsal 2–5 (0–1)

Målen, Sif: Fredrik Larsson 2

Målen, IFK: Kristian Legiec 2, Fehim Smajlovic, Robert Bagger, Fredrik Söderqvist

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img