Strängnäs vinnare i streckmötet

0
Foto: Krister Melin

Efter fem omgångar av Svenska Futsalligan låg KFUM Linköping och Strängnäs Futsal Club precis ovanför strecket. Därför stod mycket på spel när de båda lagen möttes i den sjätte omgången i Linköpings Sporthall. 

Linköping och Strängnäs stod båda på en seger och fyra förluster efter fem omgångar, och letade nu efter en andra seger och lite andrum från bottenstriden. På grund av detta var det ingen överraskning att matchen började en aning återhållsamt.

Det första målet skulle komma efter elva minuter, och det var bortalaget Strängnäs som gjorde det genom Adnan Cirak. Efter detta tog det inte lång tid innan 0-2 kom, och denna gång stod Peyman Alkoyun för målet.

Efter detta tog Linköpings tränare, Kim Gama, en timeout, men resultatet 0-2 stod sig halvleken ut.

Linköping kom ut med ny energi till den andra halvleken, och gjorde nästan omgående 1-2 genom Mohammad Amiri. Strängnäs replik kom dock bara minuten senare och Emil Fritzell gjorde 1-3.

Linköping kröp närmre ännu en gång efter att Asmir Spahic gjort 2-3, men återigen skulle Linköpings kontakt bli kortvarig. Inom loppet av en minut gick Strängnäs upp till 2-5 (mål av Henok Berhane och Sebastian Nygårds) och punkterade matchen.

Linköping och Mohammad Amiri fick in ett tröstmål till 3-5, men det blev också slutresultatet. Strängnäs kan andas ut för tillfället, medan Linköping dras med allt mer i bottenstriden. 

Matchfakta

Svenska Futsalligan

KFUM Linköping – Strängnäs Futsal Club 3-5 (0-2)

Målskyttar Linköping: Mohammad Amiri (2) och Asmir Spahic

Målskyttar Strängnäs: Adnan Cirak, Peyman Alkoyun, Emil Fritzell, Henok Berhane och Sebastian Nygårds