ÖFC ny serieledare efter nagelbitare

0

Efter Nacka Juniors förlust under gårdagen hade Örebro Futsal Club chansen att gå upp i serieledning. På andra sidan stod IFK Göteborg Futsal, och det skulle bli en riktig rysare. 

Örebro FC hade fem av fem segrar inför matchen, och har jagat Nacka i toppen under hela säsongen. IFK Göteborg har haft en tyngre säsongsinledning och bara lyckats samla en poäng. Inför dagens match var det därför två lag med olika förutsättningar, men med minst lika stor vilja att plocka tre poäng.

 ÖFC tog ledning i den femte matchminuten efter en tre-mot-två-omställning där Miran Abdulrahman Mohammad avslutade anfallet i öppet mål. IFK och Anton Lundqvist kvitterade dock omgående till 1-1.

I en tajt tillställning skulle det krävas en frisparksvariant för att ÖFC återigen skulle ta ledningen. Målskytt blev Senad Berisha, och resultatet 2-1 stod sig halvleken ut.

I inledningen av den andra halvleken gjorde Berisha sitt andra mål för dagen, och ÖFC gick upp till 3-1. Matchen blev fysisk och frisparksfylld med två lag som försvarade sig väl.

När ÖFC och Christoffer Skoog gjorde 4-1 efter ett fint instick av Dino Garaca trodde de flesta att Örebro skulle få en bekväm resa till segern. IFK ville annorlunda Mouhammad Omeirat tryckte 4-2 i det första krysset.

Efter detta tog Göteborg en timeout, och gick över till ett jokerspel. Jokerspelet fick effekt, och Nima Kadivar sköt in en frispark mellan Örebros mur till 4-3 med minuten kvar.

Den sista minuten utvecklades till en riktig nagelbitare, men ÖFC lyckades hålla undan. I och med segern går Örebro FC upp i ensam serieledning, medan IFK Göteborg ligger kvar näst sist i tabellen.

Matchfakta

Svenska Futsalligan

Örebro Futsal Club – IFK Göteborg Futsal 4–3 (2–1)

Målskyttar Örebro: Senad Berisha (2), Miran Abdulrahman Mohammad och Christoffer Skoog

Målskyttar Göteborg: Anton Lundqvist, Mouhammad Omeirat och Nima Kadivar